Friday, February 27, 2009

Πολιτισμός | 27.02.2009

Ψηφίδες ελληνικού πολιτισμού στο Βερολίνο

 

Η Νένα Βενετσάνου, ο Πέτρος Μάρκαρης και έξι Έλληνες ζωγράφοι παρουσιάστηκαν στο Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ στο Βερολίνο. Μια γερμανοελληνική πρωτοβουλία σε αναζήτηση καινοτομιών στη σημερινή πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.

 

Κοσμοσυρροή στους χώρους του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στη γερμανική πρωτεύουσα .Οι εκατοντάδες καλεσμένοι αναγκάστηκαν να μοιραστούν σε δύο αίθουσες για να ακούσουν τη Νένα Βενετσάνου και τον Πέτρο Μάρκαρη. Απολογισμός από τον Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Τάσο Κριεκούκη: “Νομίζω ότι ήταν μια επιτυχία, γιατί στο τέλος είδα πάρα πολλά χαμόγελα. Και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος επειδή είχαμε μια ποιοτική βραδιά χάρη στη Νένα Βενετσάνου και στον Πέτρο Μάρκαρη.”  

 

Ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Τάσος ΚριεκούκηςΟ Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Τάσος ΚριεκούκηςΤο Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ που πρόσκειται στο κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης είναι το μόνο από τα αποκαλούμενα κομματικά ιδρύματα, το οποίο διατηρεί ένα τμήμα αποκλειστικά για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μια φορά το χρόνο διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον πολιτισμό μιας χώρας. Μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελβετία, το Ισραήλ σειρά είχε η Ελλάδα. Το μέλος του προεδρείου του ιδρύματος Hildegard Müller είπε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση: “Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός περιγράφει και συμπυκνώνει με ανεπανάληπτο τρόπο την ανθρώπινη ύπαρξη στις βασικές της αρχές και συντεταγμένες. Η δυναμική της επίδρασής του διαρκεί ως σήμερα και εξακολουθεί να έχει μεγάλη σημασία για τους Γερμανούς, ειδικά για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό.”

 

Αναζήτηση της καινοτομίας

 

Εκτός από τη Νένα Βενετσάνου που ενθουσίασε το κοινό με Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, τον Πέτρο Μάρκαρη που διάβασε από τα βιβλία του σε άπταιστα γερμανικά και με πολύ κέφι, το Κόνραντ Αντενάουερ παρουσίασε μια ομαδική έκθεση έξι Ελλήνων ζωγράφων: Απόστολος Παλαβράκης, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Αθανάσιος Αργιανάς, Γιάννης Ψυχοπαίδης και Ηλίας Παπαηλιάκης. Πρόκειται για ζωγράφους που έχουν ζήσει ή και ζουν ακόμα στη Γερμανία και το έργο τους προωθείται από συγκεκριμένες γκαλερί.

Ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος του Αντενάουερ Hans-Jörg Clement:

“Αυτό που επιδιώκουμε στις πολιτιστικές μας βραδιές είναι να παρουσιάζουμε τον πολιτισμό μιας χώρας μακριά από φολκλόρ και κλισέ. Ούτε σημαιούλες θέλουμε ούτε παραδοσιακούς χορούς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε καινοτόμες θέσεις. Και για αυτό εκθέτουμε καλλιτέχνες που έχουν βρει σύγχρονους εκφραστικούς τρόπους, που όμως συγχρόνως ασχολούνται με την παράδοση και την ιστορία της πατρίδας τους έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμες για μας.”

 

Αρχαία μοτίβα και επίκαιρα θέματα

 

Ο ζωγράφος Γιάννης ΜαρκόπουλοςΟ ζωγράφος Γιάννης ΜαρκόπουλοςΣτο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται τρεις νέοι ζωγράφοι μεταξύ 30 και 40 χρόνων: Ο Διαμαντής Σωτηρόπουλος,  ο Αθανάσιος Αργιανάς και ο Ηλίας Παπαηλιάκης. Οι πίνακες του τελευταίου προέρχονται από τον κύκλο έργων του “Κασσάνδρα”, εμπνευσμένου από τη μορφή εκείνη του μύθου που είχε μεν το χάρισμα της μαντικής αλλά και συγχρόνως την κατάρα να μη δίνει κανένας πίστη στις προφητείες της.  Εμφανής είναι οι αναφορές του Παπαηλιάκη στον Ρούμπενς, στον Ρενουάρ, στον Γκόγια. Τα μοτίβα στους πίνακες χαρακτηρίζονται από απαισιοδοξία, κάτι που είναι κοινό με τους πίνακες των συναδέλφων του. Πχ. τα έργα μεγάλων διαστάσεων του Διαμαντή Σωτηρόπουλου στο φουαγιέ του κτηρίου του Κόνραντ Αντενάουερ.

Εκ πρώτης όψεως τα αισθάνεται κανείς οικεία, καθώς έχουν κάτι το διακοσμητικό με την αναφορά τους σε αρχαία μοτίβα. Αν προσέξεις όμως τους πίνακες για μερική ώρα, τότε ανακαλύπτεις το φρικτό τους μυστικό: το θέμα τους δεν είναι τίποτα άλλο από την απληστία και την πείνα για εξουσία - δύο υπερβολικά επίκαιρα θέματα της εποχής μας .

 

 

 

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

dw
ψεύτες και αλαζόνες, δώστε επιτέλους το δικαίωμα Ψήφου στους Ομογενείς.
05/29/07 05:39 PM

το εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι η έννοια της δημοκρατίας και οιαδήποτε αλλοτροίωση του κανόνα νοθεύει ο,τι πρέπει να δώσει η πολιτεία. Στην παρούσα περίπτωση να μη ακουστούν από οι καλοθελητές με προτάσεις και οι δολιχοδρομίες να μη περάσουν για οιονδήποτε λόγο. Ας μη χαθεί η εννοια της δημοκρατίας ας μη χαθεί το μομέντουμ .Ακολουθεί η μικρή μου προσφορά στο θέμα σε χρόνο ανύποπτο μα πάντα επίκαιρο.λορνιόν...................................

To σχέδιο Νόμου το σχετικό με την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού. Προ καιρου και πρίν ο πρωθυπουργός εξαγγείλει την πρόθεσή του για παροχή ψήφου στην ομογένεια έγραφα στο ιντερνέτ.
η ψήφος του ομογενή.
01/08/06 07:08 PM Edit






Η Ελλάδα έχει ανάγκη της ψήφου των παιδιών της όπου γης. Τούτο θα επέφερε στο κοινοβούλιο και την ζωή της χώρας ανανεωτικές μεταβολές σε πολλά επίπεδα. Θεωρώ πως η πολιτεία θα πρέπει να υλοποιήσει από των προσεχών κοινοβουλευτικών εκλογών ,την υποχρέωση που έχει απέναντι στην ομογένεια .Δώσαμε την δημοκρατία σαν το πολίτευμα του κόσμου ,ας μη στερούμε τους Ελληνες του δικαιώματος της ψήφου ,επειδή δεν είναι παρόντες στην χώρα. ΛΟΡΝΙΌΝ.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com Με βάση την πρόθεσή μου τότε ,θεωρούσα σωστό και την ανάδειξη υποψηφίων από τις μεγάλες παροικίες του εξωτερικού, που φυσικώ τω λόγω σταδιακά θα έφερναν και την άνοιξη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το σημειώνω γιατί πιστευω πως θα είναι μια καινοτομία με αρκούντως ευεργετικά αποτελάσματα στο εσωτερικό μα και στον ελληνικό κόσμο του εξωτερικού.Ας το δείτε με αμεροληψία το θέμα εξετάζοντας το στο βάθος του.-λορνιόν .19.3.2007.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
αλαφροσημειώματα
06/22/07 07:47 AM [Photo] Edit [Photo] Reply [Photo] Quote [Photo] Quick Reply
Friday, June 22, 2007

Αλαφροσημειώματα. Ειναι αστείο να αφίνεται ο άξονας Πολωνίας-Βρεττανίας να κυριαρχεί με απαιτήσεις εκβιαστικές στο συμβούλιο της Ευρώπης και να αναλίσκεται ο χρόνος σε επουσώδεις συζητήσεις ,αφίνοντας ξοπίσω το όραμα της Ενωμένης και συμπαγούς Ευρώπης που πρέπει να πάει μπροστά .Επιβάλλεται από την προεδρία να οδηγηθούν οι συνομιλίες στην σωστή κατευθυνση για συζήτηση, και οι διαφωνίες υπογραμίζόμενες να αναφερθούν στο κείμενο προς δόξαν των διαφωνούντων ,οι οποίοι και παραλλήλως θα έχουν πάρει και την ανάλογη θέση στην Ιστορία της Ευρώπης.lornion.blogspot.com

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
η διαδήλωση στην τουρκική πρεσβεία έλεγε πολλά.
07/26/07 08:36 AM

Κατ¨αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην λενιώ της ομογένιας για την παρουσίαση της εκδήλωσης έξω από την τουρκική πρεσβεία .Είναι πανεθνική ανάγκη οι μεμψιμοιρούντες , και οι αδιαφορούντες πατριώτες να ενστερνιστούν την πίστη και την ανάγκη της αντίδρασης και της αντίστασης στον τουρκικό επεκτατισμό, σ¨όποιο σημείο της γης κι¨αν κατοικούν ,γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξαναγίνουμε ραγιάδες. Το αγωνίζεσθαι περί πάτρης με τα σημερινά επικοινωνιακά μέσα ειναι και εύκολο και αποδοτικό.Σήμερα και το ξέρετε καλίτερον εμού ΚΕΡΔΊΖΕΙ εκείνος που αγέρωχα υπερασπίζεται το δίκηο του.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
where was Homer's Ithaca?
07/31/07 03:49 PM

where was Homer's Ithaca ? ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 31 Ιουλ., 2007 - 11:51 PM



Εγγραφή: Δεκ 04, 2004
Δημοσιεύσεις: 186


Monday, July 30, 2007

Where was Homer's Ithaca?
British School at Athens - Inaugural fundraising lecture at the British Museum
28th June 2007

Was Ithaca, the homeland of Odysseus in Homer's Odyssey, a real place? If so, should we rely on the description that Homer provides of an island that is low-lying and furthest out to sea on the western coast of Greece? For centuries scholars have disagreed with these lines, but recent geological discoveries on the Greek island of Cephalonia now provide strong support for the idea that Homer's description was absolutely correct all along.

On Thursday June 28, Robert Bittlestone, James Diggle and John Underhill presented their proposal and latest discoveries from the island of Cephalonia to a capacity audience of over 300 at the BP Lecture Theatre in the British Museum. The lecture was the first in a series of public events organised by the British School of Athens to broaden its outreach in London and raise funds for its activities in Greece. BSA's Carol Bell writes "Thank you very much for getting our fundraising lecture series off to such a magnificent start. The high level of attendance is a tribute to the way your multidisciplinary approach has captured the imagination of the general public. I have opened my e-mail this morning to find notes of thanks pouring in from attendees".

For further information about the search for Homer's Ithaca, see http://www.odysseus-unbound.org. posted by lornion

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
τα νέα μου.
08/05/07 07:20 AM

Τα νέα μου. Της κυριακής τα μαντάτα θα τα δείτε την δευτέρα.,.χρειάζεται ξεκούραση ο λορνιόν λόγω του σπασμένου του χεριού. .Ευτυχώς που το δεξί δεν έπαθε κι έτσι γράφει που και που κάποιο σχόλιο. Εντυπωσιάστηκε απο την συναυλία των αδελφών Καραβιώτη ήθελε νάξερε αν είναι φύλλα του δέντρου του Αλιβίζη Καραβιώτη , πούμενε λιγο πάνω στην γειτονιά του Φουσάτου προπολεμικά... Τρέχουν εκλογές στην χώρα. Τι διάολο καλακαιριάτικα θέλουν οι ημεδαποί στις σειρές να κάτσουν για να ξαναφέρουν το αλήστου μνήμης κόμμα των πρασίνων ,που μόνο πράσινοι δεν είναι? Πάντα έτσι εξυπηρετείτο η αριστερά στις συνεργασίες της με τους δούρειους..Τώρα για να λέμε την αλήθεια χρειάζεται ο Καραμανλής την επόμενη τετραετία όχι για τίποτα άλλο ,μα για να ολοκληρώσει το έργο του. ,για να μπεί η χώρα οριστικά στον δρόμο της προόδου. Λορνιόν.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
οχι γρήγορες εκλογές
08/06/07 05:14 PM

Oχι γρήγορες εκλογές.

Οι κυβερνήσεις εξαντλούν την 4ετία για την οποία ψηφίστηκαν από τον λαό.Επομένως δεν βλέπω για ποιό λόγο πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Τα ΜΜΕ φωνάζουν ,η αντιπολίτευση το ίδιο,μα η κυβέρνηση δεν πρέπει να ενδώση.Προέχει η κατάθεση των νομοσχεδίων που εμπεριέχουν την ανακούφιση των 2 εκατομμυρίων ελλήνων και η άμεση υλοποίηση σε χρήμμα ,η κατάθεση του πρ-σμού,και η επιτέλεση όσων υπεσχημένων υπολείπουν .Ηκυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τις εκλογές από θέσεως ισχύος, επιδεικνύοντας το έργο της και τις κοινωνικές ευαισθησίες της στην πράξη, δείχνοντας έτσι στον κόσμο ότι δικαιούται πάλιν την επαναψήφισή της.Και να είναι βέβαιη γι¨αυτό. ΛΟΡΝΙΟΝ

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
αλαφροσημειώματα
08/13/07 09:32 AM
Ρε τι διάολο γίνεται στον κόσμο? Ο Πούτιν να διεκδικεί τον υποθαλάσσιο χώρο του αρκτικού ,σαν να μη του φτάνουν τα δικά του, πούχει καταντήσει πλούσια χώρα και δείχνει νάναι πλούσια και στο μέλλον ,όσο οι εταιρείες κρατούν ψηλά τις τιμές του πετρέλαίου,οι Αμερικανοί χαμένοι απο χέρι μέσα στα βουνά της Ασίας κηνυγούν τον υπ¨αρθμόν ΕΝΑ εχθρό τους, σαν και θυμίζει το περιστατικο΄ σύγχρονη δον -κιχώτική ιστορία οταν ταυτόχρονα αναζητούν στην Ευρώπη εγκαταστάσεις αποτροπής πυραύλων ,που θάρχονται από της Β.Κορέας και της Περσίας τους ουρανούς , και αυτά τα λένε για τους χάνους,από την άλλη εχεις τον κ.κ.Κισινγκερ να λέει σε χτεσινό άρθρο του πως πρέπει εμείς οι Αμερικανοί να τα βρούμε με τους Ρώσσους ,θέατρο του παραλόγου ολο τούτο δω κατάλληλο για σκηνή θεατρική. Αμα και συνεχίσεις παρακατω το Ιράκ τέλειωσε αυτοκτόνησε του απολειπει το μοίρασμα ανάμεσα στις 50 εταιρείες που το λυμαίνονται.Στην Ελλάδα μας ο κ.Καραμανλής πάει ,καθώς λένε τα νέα σε πρόωρες εκλογές και κρίνω πως έπρεπε ναναι δεύτερό του μέλημα του γιατί η ανακούφιση του φτωχού κόσμου που ο Κ.Σημίτης έρριξε στην φτώχεια με του ΕΥΡΟ την υιοθέτηση ειχε προτεραιότητα . Σημερα εφάνηκε και τάλλο ,οι κεφαλονίτες κλαίγονται γιατί δεν έχουν πληρότητα τα ξενοδοχεία τους ,μα πως να γίνει όταν ο άπληστος γκαρσόνος παίρνει 45 ευρώ για μια σαλάτα στον τουρίστα? έτσι γράψανε τα φύλλα .Αλλά αυτά για σήμερα.γεια σας.λορνιον.
πολιτικές νοοτροπίες
08/23/07 07:12 AM
Πολιτικές νοοτροπίες.Η έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών στόχων της κυβέρνησης Μπους φανερώθηκε σε δηλώσεις συμβούλου του προέδρου στην εφημερίδα New York Times: «Είμαστε πια μία αυτοκρατορία και όταν αναλαμβάνουμε δράση, δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Την ώρα που εσείς μελετάτε την πραγματικότητα αυτή, προβαίνουμε σε κάποια άλλη πράξη και θα αλλάζουμε τα δεδομένα. Είμαστε οι παίκτες της Ιστορίας και εσείς όλοι εσείς θα μείνετε να μελετάτε τι κάνουμε». Κρίσεις επί της αντιλήψεως .Νομίζω να μην έχει συγγένεια με την λογική η πολιτική που εφαρμόζεται και εφαρμόστηκε απο τούς συμβούλους του προέδρου .Πέραν του ότι δεικνύει την αλαζονεία της δύναμης ,που νομίζει οτι ενεργούσα ούτω ,πρωτοπορεί στον διεθνή στίβο δημιουργούσα γεγονότα και καταστάσεις, που αποδεικνύονται στην πραγματικότητα αποτυχία , με μεγάλο κόστος σε ζωές ,χρήμα και κύρος.Αλλά πέραν τούτων στην προιούσα διάθεση αλλαγής πολιτικών ,αφίνουν άναυδους σε νεότερες αποφάσειςτο κοινό και τα ΜΜΕ πούναι φορείς της πληροφορίας.Ετσι σύρεται ο κόσμος δημοκρατικότατα- στο πουθενά και στο αβέβαιο μέλλον. Λορνιόν
Ρευστή κατάσταση
Μεγαλύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί η απώλεια πάγου στην Ανταρκτική

Τα Νέα
Λιώνουν και χάνονται οι παγετώνες της Ανταρκτικής
Γενεύη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Η απώλεια πάγου που είχε παρατηρηθεί αρχικά μόνο σε ένα μικρό τμήμα της Ανταρκτικής τελικά αφορά ολόκληρη την ήπειρο και απειλεί να οδηγήσει σε άνοδο της στάθμης των ωκεανών, προειδοποεί έκθεση την οποία συνέταξαν χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Η έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Πόλων 2007-2008, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μέση θερμοκρασία δεν ανεβαίνει μόνο στην Ανταρκτική Χερσόνησο (νότια της Ν.Αμερικής.

Δεδομένα από δορυφόρους και αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς δίνουν ενδείξεις ότι «η θέρμανση που παρατηρούμε στη χερσόνησσο εκτείνεται σε όλη τη Δυτική Ανταρκτική» δήλωσε ο Κόλιν Σάμερχεϊς της βρετανικής Επιτροπής Ανταρκτικής Έρευνας. «Αυτό είναι ασυνήθιστο και μη αναμενόμενο» σχολίασε.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι στην Αρκτική η μέση θερμοκρασία ανεβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής ταχύτερα από ό,τι στον υπόλοιπο πλανήτη. Νόμιζαν όμως ότι η Ανταρκτική πλήττεται λιγότερο και ίσως δεν χάνει πάγο στο σύνολό της.

Η κατάσταση αποδεικνύεται διαφορετική. Εκτός από άνοδο της θερμοκρασίας, οι νέες έρευνες κατέγραψαν αύξηση 40% στην ταχύτητα με την οποία κινείται ο μεγαλύτερος παγετώνας της ηπείρου, ο Παγετώνας Πάιν Αϊλαντ, σε σχέση με τη δεκαετία του 1970. Ο Παγετώνας Σμιθ, επίσης στη Δ.Ανταρκτική, κινείται 83% ταχύτερα από ό,τι το 1992.

Οι παγετώνες της Ανταρκτικής στο σύνολό τους μειώνονται σε μάζα κατά 114 δισ. τόνους το χρόνο, καθώς η αποροή νερού στους ωκεανούς υπερβαίνει το ρυθμό σχηματισμού νέου πάγου.

«Αυτό ισοδυναμεί με την απώλεια πάγου από το σύνολο της παγοκρηπίδας της Γροιλανδίας» τόνισε ο Σάμερχεϊς, προειδοποιώντας για ταχύτερη άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


πολιτισμός με....συμβασιούχους/καθημερινή



 Σχεδόν το 70% των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ υπολειτουργεί – Κλειστή η Ακρόπολη

Της Γιωτας Συκκα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Δούλευε σε κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Επρεπε να κάνει αλλαγή γιατί δεν μπορούσε να μείνει σύμφωνα με τον νόμο. Πήγε στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων που θεωρείται άλλος φορέας. Εμεινε 24 μήνες αφού το Π. Δ. του Παυλόπουλου επιβάλλει κι άλλη αλλαγή. Υστερα, άλλο τόσο στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, το γνωστό ΤΑΠΑ. Η διαδικασία είναι συνηθισμένη. Τα τεχνάσματα που σκαρφίζονται οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες είναι πολλά. Αλλωστε, ακόμη και οι πολιτικές ηγεσίες παραδέχονται πια πως σχεδόν το 70% των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ λειτουργεί με συμβασιούχους.

Το καλοκαίρι το Μουσείο Δελφών έκλεινε τις αίθουσές του επειδή δεν είχε προσωπικό, της Δήλου επίσης, ενώ τώρα ο αρχαιολογικός χώρος της Σπιναλόγκα στην Κρήτη είναι βέβαιο ότι χωρίς συμβασιούχους θα κλείσει.

Δεν είναι μόνο οι φύλακες σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά και αρχαιολόγοι, συντηρητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ειδικότητες που χρησιμοποιούνται στο δύσκολο έργο των αναστηλώσεων και των ανασκαφών. Περιφερειακές κυρίως υπηρεσίες, που λειτουργούν με τρία άτομα μαζί με τον προϊστάμενο, άλλοτε μόνο με αυτόν. Η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Σπάρτης δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν έχει προσωπικό. Της Πρέβεζας η 18η Εφορεία Βυζαντινών είχε 17 συμβασιούχους και πριν τελειώσει το 2008, λειτουργούσε μόνο με την προϊσταμένη της.

Κάπως έτσι τα βολεύει και η κεντρική υπηρεσία. Λίγοι γνωρίζουν ότι το ΥΠΠΟ έχει πολλή διοικητική εργασία. Εγγραφα και αλληλογραφία που δεν μπορούν να διακινηθούν χωρίς προσωπικό. Αυτή ακριβώς είναι και η υποκρισία. Το ίδιο το κράτος αξιοποιεί εργασιακές μορφές ανασφάλειας, παρανομεί προκειμένου να κάνει τη δουλειά του, δημιουργεί μαύρες σχέσεις εργασίας (όπως το πρόγραμμα stage των 400 ευρώ για 7ωρη και 8ωρη απασχόληση), ολοκληρώνει έργα που έχει αναλάβει χωρίς να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Τι λένε οι τουρίστες

Αυτά προσπαθούσαν να εξηγήσουν, μες στην παγωνιά, οι συμβασιούχοι στις 8 χθες το πρωί έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, στους Αγγλους και Αμερικανούς τουρίστες που ανηφόρισαν στον Ιερό Βράχο. «Θύματα της κρίσης», σχολίασαν εκείνοι με κατανόηση.

Οι 700 συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, απλήρωτοι τρεις μήνες τώρα, εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, μισθοί και επίδομα αδείας για το 2008.

Η κατάργηση του περίφημου ειδικού λογαριασμού δεν έχει αντικατασταθεί με κάτι άλλο και οι προθέσεις του υπουργού Πολιτισμού δεν αρκούν όταν δεν υπάρχει βούληση από την ίδια την κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημά τους και βέβαια το υπουργείο Εσωτερικών.

Ετσι, έκλεισαν χθες τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπως ακριβώς επαναλαμβάνουν σήμερα και αύριο. Σε κανέναν δεν αρέσει να κλείνει το πρώτο σε επισκεψιμότητα μνημείο της χώρας. «Ούτε και σε μας αρέσει. Είναι το μόνο μέσον που έχουμε για να ακουστούμε. Ερχόμαστε σε δύσκολη θέση αλλά είναι θέμα απόγνωσης», μας έλεγε χθες υπάλληλος που σε αυτό το καθεστώς ομηρίας εργάζεται 15 χρόνια στο ΥΠΠΟ.

Διεκδικούν: καταβολή των δεδουλευμένων, επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων στις νέες συμβάσεις και άρση των περιορισμών του Π. Δ. 164/2004. Κάλυψη των 3.000 οργανικών κενών του υπουργείου Πολιτισμού με το καταρτισμένο προσωπικό που υπηρετεί επί σειρά ετών σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε όλα αυτά συνταξιοδοτούνται οι παλαιότεροι και χάνεται ο κρίκος. Η εμπειρία και η συμβουλή της παλαιότερης καλής γενιάς, στην καινούργια που έμαθε να είναι προσωρινή.


Thursday, February 26, 2009

Φθινόπωρο μυρίζει.
09/01/07 12:57 PM

Φθινόπωρο μυρίζει.. Σήμερα πρώτη του Σ-βρη μια καλή μέρα ,είναι και αρχή Ινδικτιώνος στην εκκλησιαστική ορολογία του νέου έτους. Σήμερα στις εξοχές όλοι γλεντούν αποχαιρετώντας το θερμότερο καλοκαίρι που γνωρίσαμε. Δεν ήταν μόνο ζεστό το καλοκαίρι μας ηταν και καυστικό και θανατηφόρο για την χώρα των νεοελλήνων. Σήμερα το Τορόντο είναι άδειο από κάρα κι¨ανθρώπους,όλοι σαν κυνηγημένοι τρέχουν στους αυτοκινητόδρομους να πάνε βίζιτες ,πάρκα κι¨εξοχή .Τι ειρωνεία θέλουν ν¨απολαύσουν φύση,αγέρα ,ήλιο, αγαθά που χρόνια πριν ηταν κατάδικά τους .Ναι οι καιροί αλλάζουν .Ο άνθρωπος του 2007-09-01.πρέπει να πληρώνει χρήμμα για κάθε επιθυμία του.Σημερα εδώ που είμαι είναι μια χρυσή μέρα ,λιακάδα με φρέσκο τάγέρι οι αγορές πλούσιες γεμάτες γεροντάκια να ψωνίζουν τα πρώτα φθινοπωρινά , άλλοι σε δεκάδες τραπεζάκια ν¨απολαμβάνουν το πρωινό τους κουβεντιάζοντας οικογενειακά , μα και παρατηρώντας το κόσμο που διαβαίνει.-διαβαίνει ,διασκεδάζουν τον καιρό τους να έτσι χαζεύοντας απλά. Σήμερα ναι ,είναι μια μέρα που μαθαίνονται όλα του πλανήτη τα μυστικά , είτε είναι σοβαρά είτε ευτράπελα και γελάς ναι γελάς με πολλά άπλυτα υψηλά ισταμένων προσώπων ,αχ με αυτό το ιντερνετ γινήκαμε μπομπόνες.,μα από πληροφορική -τεχνολογία ειδήμονες επί παντός επιστητού.. Πολύ κούρασα νομίζω.μετά την 4η Σ-βρίου να τα ξαναπούμε...Λορνιόν

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com
Πρώτα καριέρα και μετά παιδί
 

18-02-2009

The percentage of families supported by women is expected to rise as the recession deepens.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν να γίνουν μητέρες σε μεγάλη ηλικία αυξάνεται συνεχώς. Άλλοι μιλούν για μόδα και άλλοι για σοφή επιλογή.

 

Το γεγονός πάντως παραμένει και καταγράφεται στα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι γυναίκες στην Ελλάδα γίνονται μητέρες κατά τρία έτη μεγαλύτερες σε σχέση με τη δεκαετία του ‘90.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που οι σύγχρονες γυναίκες αργούν να πάρουν την απόφαση; η κλινική ψυχολόγος Αρετή Τσινού συμπεραίνει ότι επιλέγουν πρώτα να εκπληρώσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και μετά να αναλάβουν τον απαιτητικό ρόλο της μητέρας. 

Πολύ συχνά ακούγεται η άποψη ότι γυναίκες που είχαν συνηθίσει να εστιάζουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία δυσκολεύονται περισσότερο να αναλάβουν το ρόλο της μητέρας.  Είναι όμως έτσι ; Η Έφη Σαργιανίδου οικογενειακή σύμβουλος απαντά ο ρόλος της μητέρας είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολος. Ένα παιδί, επισημαίνει, θέλει όλες τις δυνάμεις της μητέρας του συναισθηματικές και σωματικές. Συνεπώς μια γυναίκα πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει είτε δουλεύει είτε όχι ότι σαν μητέρα θα κουραστεί πολύ με το μεγάλωμα και την ανατροφή του παιδιού. 

Οι μητέρες  σε μεγάλη ηλικία αποδεικνύουν ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τα πράγματα. Αναγνωρίζει επιτέλους τις γυναίκες που εκπλήρωσαν όνειρα και στόχους και ωριμότερες πια ανέλαβαν το ρόλο της μητέρας. Επιβραβεύει ότι οι γυναίκες δεν τεκνοποιούν επειδή πιέζονται από την πατρική οικογένεια ή για να αποδείξουν κάτι αλλά όταν νιώθουν έτοιμες και πιο δοτικές για να γίνουν μητέρες.  VOA

Ζωγραφίζοντας την Αμερική
 

10-12-2007
Δείτε το ρεπορτάζ για την έκθεση του Χόπερ στην Ουάσιγκτον   video clip
Δείτε το ρεπορτάζ για την έκθεση του Χόπερ στην Ουάσιγκτον  video clip

Δωμάτιο στη Νέα Υόρκη, 1932, Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον.
Μεγάλη έκθεση του δημοφιλή αμερικανού ζωγράφου Έντουαρντ Χόπερ που οργανώθηκε από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης τώρα βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον με τελικό προορισμό το Σικάγο.

Τον αποκαλούν αυθεντικό αμερικανό καλλιτέχνη. Ρεαλιστή αλλά και αινιγματικό. Απέδωσε την ζωή στη Νέα Υόρκη με ειλικρίνεια και βλέμμα διεισδυτικό. H ζωγραφική του Χόπερ απεικόνισε τον αμερικανικό τρόπο ζωής με ένα είδος ωμού ρεαλισμού που αιχμαλωτίζει ακόμη τη φαντασία του κοινού.

Τσαρλς Μπροκ
O Τσαρλς Μπροκ  είναι Eπιμελητής Αμερικάνικης και Βρετανικής Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον. «Τα έργα του καλούν το θεατή να εξερευνήσει τον εσωτερικό κόσμο των ηρώων», επισημαίνει ο κ.  Μπροκ. «Έτσι έχουμε 2 διαστάσεις την εξωτερική πραγματικότητα και την ψυχολογική διάσταση, τον τρόπο δηλαδή που οι άνθρωποι ζουν μέσα στο χώρο».

Ο Χόππερ γεννήθηκε το 1882 στο Νάικ, μία μικρή πόλη κοντά στη Νέα Υόρκη. Από μικρός ζωγράφιζε. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Νέα Υόρκης και ταξίδεψε στο Παρίσι όπου μελέτησε τους ιμπρεσιονιστές. Όταν γύρισε όμως στην Αμερική τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κανείς δεν έδινε σημασία στη δουλεία του. Αναγκάστηκε να εικονογραφεί βιβλία για να βγάλει τα προς το ζην. Μέχρι τα 40 του ο Χόπερ είχε πουλήσει μόνο ένα έργο.

Τhe Mansard Roof, 1923, Βrooklyn Museum. 
Το 1924 υπέβαλε την ακουαρέλαThe Mansard Roof σε έκθεση του Μουσείου Τέχνης του Μπρούκλιν. Άρεσε στον κόσμο, το μουσείου την αγόρασε, και ο Χοπερ αναδύθηκε από τη αφάνεια. Η καριέρα του μπήκε σε ανοδική τροχιά.

Σε μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη ο ζωγράφος μίλησε για τη δημιουγική του πορεία.«Είναι πολύ δύσκολο» παραδέχτηκε ο Χόπερ «να πω πώς γίνεται ένα έργο, θέλει πολύ σκέψη και συναίσθημα».

Λεπτομέρεια απο αυτοπροσωπογραφία, 1925-1930, Ιδιωτιτκή συλλογή.
Ο Χόπερ ήταν πανύψηλος, λιγομίλητος, με μία επιβλητική μελαγχολική παρουσία. Η δουλειά του για πολλούς εκφράζει την απομόνωση της ζωής στο αστικό τοπίο. Η γυναίκα του, η Τζόζεφιν, ήταν στενός του συνεργάτης. Μαζί της συζητούσε διεξοδικά για κάθε φιγούρα που ζωγράφιζε, σαν να ήταν πραγματικός άνθρωπος και για το οποίο έπλαθε ένα σενάριο, ένα θεατρικό δρώμενο. «Η έμφαση στη δουλεία του Χόπερ» τονίζει ο κ Μπροκ «είναι το έργο να δέχεται πολλές ερμηνείες. Στην αρχή φαίνεται απλό, προσιτό αλλά όταν το εξετάσεις προσεκτικά προκύπτουν περισσότερα ερωτήματα απ’ ότι απαντήσεις».

Εκτός όμως από ασφυκτικά αστικά τοπία ο Χόπερ περνά τα καλοκαίρια του στη εξοχή και ζωγραφίζει τη φύση. Δεν επικεντρώνεται στοn άνθρωπο μέσα σε στενόχωρα διαμερίσματα, αλλά στα εξωτερικά κτιρίων μέσα στη φύση. Η ανθρώπινη φιγούρα απουσιάζει .«Είναι ένας από τους μεγάλους ζωγράφους της Νέας Αγγλίας» αναφέρει ο επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. «Αποδίδει καταπληκτικά το φως και αυτή η άλλη του πτυχή γοητεύει τους αμερικανούς».

Φως σ' αδειανό δωμάτιο, 1963, Ιδιωωτική Συλλογή
Ο Χόπερ έχει επίσης ένα ιδιαίτερο τρόπο να ζωγραφίζει τη γυναικεία φιγούρα. H σύντροφος του, η Τζο, όπως αυτός την αποκαλούσε, ήταν το μοναδικό του μοντέλο επί 40 χρόνια για όλες τις γυναίκες που εμφανίζονται στα έργα του. Η Έϊβις Μπερμαν είναι συγγραφέας του βιβλίου Η Νέα Υόρκη του Έντουαρντ Χόπερ: «Ο Χόπερ βλέπει τις γυναίκες σαν ανθρώπινα όντα που έχουν και αυτές πέσει στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής όπως και οι άντρες». Οι γυναίκες στη ζωγραφική του δεν παρουσιάζονται σαν όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, είναι γυναίκες που δουλεύουν, που αντιμετωπίζουν και αυτές την τραγικότητα της καθημερινότητας και της αλλοτρίωσης. 

Άνθρωποι της νύκτας, 1942, Art Institute of Chicago  
Η ζωγραφική του Χόπερ διαθέτει μια κινηματογραφικότητα που κάνει το έργο του προσιτό σε πολλαπλές ερμηνείες  «H ζωγραφική του επηρεάζεται και από τον κινηματογράφο», επισημαίνει ο Μπροκ. «Το έργο του  Άνθρωποι της νύκτας θυμίζει σκηνή από ταινία φιλμ νουάρ με το Χάμφρι Μπόγκαρτ και μία ωραία γυναίκα».

Η ζωγραφική του έχει εμπνεύσει πολλούς σκηνοθέτες. O Χίτσκοκ για το έργο του Ψυχώ εμπνεύστηκε από τα σπίτια που ζωγράφιζε ο Χοπερ. Ο Βιμ Βεντερ κάνει αναφορά σε έργο του ζωγράφου στην ταινία του Τέλος της Βίας.

Ο Χόπερ έλεγε πάντα ότι το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ζωγραφίσει το φως καθώς αυτό πέφτει πάνω σε ένα σπίτι. Το έργο του Φως σ’ ένα αδειανό δωμάτιο είναι το τελευταίο του. Το ζωγράφισε σε ηλικία 81 ετών. Πέθανε το 1967 μέσα στο στούντιο του στη Νέα Υόρκη, λίγους μήνες αργότερα τον ακολούθησε και η γυναίκα του.  VOA

Tuesday, February 24, 2009

κινδυνεύουν οι αρχαιότητες στο βυθό του Αιγαίου.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, ένας σκουριασμένος αρχαίος μηχανισμός που ανακαλύφθηκε από δύτες σφουγγαράδες στα Αντικύθηρα το 1902, έχει αλλάξει τη μελέτη του αρχαίου κόσμου.Ο μηχανισμός, ένα σύστημα χάλκινων γραναζιών εξαιρετικής πολυπλοκότητας που κατασκευάστηκε τον δεύτερο αιώνα π.Χ., χρησίμευε για τον υπολογισμό της ημερομηνίας των Ολυμπιακών Αγώνων με βάση το εαρινό ηλιοστάσιο. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εκατοντάδες αντίστοιχοι αρχαιολογικοί θησαυροί κρύβονται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα από επιτήδειους και αρχαιοκάπηλους μετά τη χαλάρωση της νομοθεσίας για την υποβρύχια κατάδυση στην Ελλάδα.«Το μέλλον της αρχαιολογίας σε αυτή την περιοχή του κόσμου βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας» σχολιάζει ο Χάρι Τζάλας, αρχαιολόγος. «Η νομοθεσία είναι επικίνδυνη, παρέχοντας νέους τρόπους λεηλασίας αρχαιοτήτων στο βυθό, των οποίων δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξη». Ο νόμος περί αρχαιοτήτων του 1932 αναφέρει ότι όλα τα αντικείμενα ξηράς και θάλασσας αποτελούν κρατική περιουσία, χωρίς να προσδιορίζει πλαίσιο για τις καταδύσεις που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1940 από τον Γάλλο Ζακ Κουστό.Ένας νέος νόμος που εφαρμόστηκε το 2007, σχεδιασμένος για να προωθήσει τον τουρισμό, δίνει πρόσβαση στους δύτες στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής ακτογραμμής, μήκους 15.000 χιλιομέτρων, με εξαίρεση 100 περίπου αρχαιολογικών χώρων. Ενώσεις Ελλήνων αρχαιολόγων αλλά και δύο οικολογικές οργανώσεις έχουν ζητήσει την ανάκληση του νόμου, ενώ την ίδια ώρα ταξιδιωτικές εταιρείες προσελκύουν τουρίστες στη χώρα μας υποσχόμενες αρχαία κειμήλια. «Η υποβρύχια κατάδυση στην Ελλάδα επιτρέπεται παντού, ιδανική χώρα για τον συλλέκτη θησαυρών» αναφέρει χαρακτηριστικά μία ιστοσελίδα.Η Κατερίνα ΔελΛαπόρτα, προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, εξήγησε ότι οι αρχαιοκάπηλοι χρησιμοποιούν ανιχνευτές μετάλλων και βαθυσκάφη για να εντοπίσουν με ευκολία αρχαία αντικείμενα στην Αδιατική και το Αιγαίο. «Θέλουμε τον τουρισμό, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε τις αρχαιότητες», ανναφέρει. «Δεν είναι όλοι οι δύτες αρχαιοκάπηλοι, πρέπει όμως να διασφαλίσουμε τους θησαυρούς αυτούς για τις επόμενες γενιές της χώρας μας».«Η θάλασσα είναι ένα τεράστιο μουσείο ναυαγίων», δήλωσε η Σέλι Βάσμαν, καθηγήτρια θαλάσσιας αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα να ακολουθήσει την πορεία της Ιταλίας, όπου δεν υπάρχει τίποτα σε βάθος μικρότερο από 70 μέτρα», ανέφερε η Βάσμαν, που τόνισε ταυτόχρονα την ευθύνη της διεθνούς κοινότητας στο ζήτημα συντήρησης και προστασίας των θαλάσσιων αρχαιοτήτων.www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

Sunday, February 22, 2009

Ο ΑΙΝΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΥΝΟ

Ο ΑΙΝΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΒΟΥΝΟ

ΑΙΝΟΣ= ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΩΝΙΑΣ = ΕΝ Δ΄ΟΡΟΣ ΑΥΤΗ NHΡΙΤΟΝ ΕΙΝΟΣΙΦYΛΛΟΝ ΑΡΙΠΡΕΠΕΣ

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΣΙΜΟ ΣΙΔΕΡΗ Και τώρα πρώτα θα σου πω να μάθεις τ' όνομα μου, κι αν στα στερνά απ' το μαύρο μου το ριζικό γλιτώσω, να μείνω πάντα φίλος σας κι ας κάθουμαι έτσι αλάργα. Εγώ είμαι του Λαέρτη ο γιος Δυσσέας, που όλοι λένε τις τέχνες μου, κι η δόξα μου ως τα ουράνια φτάνει, και κατοικώ στο ξέφαντο, το φημισμένο Θιάκι, πόχει το Νήριτο βουνό, ψηλό και δεντρωμένο, κι ολόγυρα πολλά νησιά, το 'να κοντά με τ' άλλο, τη δασωμένη Ζάκυνθο, τη Σάμη, το Δουλίχι. Πιο κάτω απ' όλα, χαμηλό το Θιάκι, στου πελάγου τα δυτικά, κι ηλιόβγαλμα κοιτάζουν όλα τ' άλλα. Βραχότοπος, μα ξακουστή παλικαριών γεννήτρα. Λεν είδα απ' την πατρίδα μου γλυκύτερο στον κόσμο. (Οδ. ι 16-28)

ΚΑΡΝΑ΄ΒΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΔΑ-Κεφαλόνια νετ

Πολιτιστικά - Kοινωνικά
Εκτύπωση Εκτύπωση

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008


12/03/2008 13:44:41

Mε Μεγάλη Επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος το Καρναβάλι του Ληξουριου συγκεντρώνοντας κόσμο από όλη την Κεφαλονιά και πλήθος κόσμου από τουριστικά πούλμαν που ήλθαν ειδικά για το Καρναβάλι του Ληξουριου.
Παρέλασαν πολλά άρματα με θέματα της επικαρότητας με Κεφαλονίτικη σατηρική διάθεση και παρά πολλά γκρουπ μαθητών. όλα τα μπαρ και καταστήματα ήταν προσεγμένα και επιμελημένα. Ο Μάκης Γαλανός έδωσε πάλι το καλύτερο του εαυτό ενώ τη μουσική επιμελήθηκε ο dj Μάκης Κλωνης μαζί με τα ηχητικά συστήματα του Όθωνα Κουταβά, αχρίζοντας στο κόσμο πολύ κέφι, αφού όλοι χόρευαν ασταμάτητα.΄Ενα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά. Ευχόμαστε και του χρόνου καλύτερα.

Επίσης όλο το καρναβάλι μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από τον Κεφαλονίτικο Τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KEFFALINIA CΗANNEL των κ.κ Νίκου και Ελπίδας Λυκουδη μαζί με τους Κάμεραμεν Γιαννη Παπαδατο, Χριστόφορο Κομποροζο, Νίκο Λυκούδη και Μαστερ Κοντρόλ την κ.Ελπίδα Λυκουδη
Η Δήμαρχος Παλλικής κ.Αλεξανδροπούλου Νοπη και η υπεύθυνη του Πολιτισμού κ Μαροπούλου Σοφία μαζί με όλο το Προσωπικό του Δήμου έδωσαν την καλύτερη εικόνα για τον Δήμο τους και την Ληξουριώτικη Φιλοξενία που κάνουν και τη διαφορά.
Και του χρόνου όλοι μαζί για ένα Τρελό Καρναβάλι.

Φώτο Ρεπορτάζ Βουτος Διονυσιος Δημοσιογράφος ΕΡΤ



Σχετικές φωτογραφίες
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click για μεγέθυνση
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008 - Click to enlarge
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 2008