Friday, April 3, 2009

Τουρκία - Ο υφ. Εσωτερικών, Κ. Γκιουλέκας, εγκαινίασε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη

του ανταποκριτή μας Α. Κούρκουλα

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα μήνυμα εξωστρέφειας, αγάπης, ειρήνης και συνεργασίας προς όλους τους λαούς», είπε υφυπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εγναινιάζοντας στην Κωνσταντινούπολη το νέο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

«Το κέντρο αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά θα στηρίξει και την παρουσία της ομογένειας, η οποία είναι η γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας των δύο λαών και των δύο κρατών», είπε ο Έλληνας υφυπουργός, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξήρχε στην τελετή των εγκαινίων.

«Είναι πραγματικά ένας ιστορικός σταθμός, ο οποίος πρόκειται να συντελέσει εις την περαιτέρω βελτίωση του κλίματος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, για την οποία γνωρίζουμε πόσο προσπαθεί η έντιμος ελληνική κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπεί εδώ αυτή την στιγμή», είπε ο πατριάρχης.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Πάνος Λειβαδάς, ο πρέσβης, Φώτης Ξύδας, ο γενικός πρόξενος, Βασίλης Μπορνόβας, μέλη της ομογένειας, ανταποκριτές του ελληνικού Τύπου, εκδότες των ομογενειακών εφημερίδων.

«Θα κάνουμε κάθε τι το ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε από τη σκοπιά της δικής μας επικοινωνιακής αρμοδιότητος το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και την ομογένεια», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λειβαδάς.

Ο κ. Γκιουλέκας έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Ο κ. Γκιουλέκας, που κατάγεται από τη Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε μεγάλα ομογενειακά ιδρύματα, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο Λύκειο, το Ζάππειο Λύκειο, καθώς και ομογενειακές εκδόσεις.

Φωτο του Νίκου Μαγκίνα

No comments: