Friday, August 26, 2016

η τηλεοπτική ολιγαρχία του κ.Παππά


Η τηλεοπτική ολιγαρχία του κ.Παππά

4
εκτύπωση  

Κυβερνητικοί βουλευτές μιλάνε για μαφίες και Εσκομπάρ που μπορούν να βρεθούν με τηλεοπτικές άδειες,  ο συνεταίρος του κ.Τσίπρα επιτίθεται προσωπικά στον υποψήφιο καναλάρχη και κουμπάρο του με καρφιά για μαύρα λεφτά ,σύμπασα η αντιπολίτευση από τη ΝΔ μέχρι το  ΚΚΕ καταγγέλλει τη διαδικασία, αλλά το αυτί του υπέρ-καναλάρχη κ.Παππά δεν ιδρώνει.

Μπορεί το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων να καταθέτει ενστάσεις και να μιλά για παρωδία διαδικασίας, αλλά η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στο στόχο της. Που δεν είναι άλλος φυσικά από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης.Με μια συντονισμένη στρατηγική εξοβέλισαν το ΕΣΡ,οργάνωσαν  μια εντελώς διάτρητη διαδικασία για να αποφασίσουν μόνοι τους ότι μόνο 4 άδειες πρέπει να  δοθούν  και τώρα επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Με πρόσχημα τη διαπλοκή επιχειρούν να στήσουν ένα πραγματικά απολύτως διαπλεκόμενο με την εξουσία τους σύστημα ενημέρωσης. Με την αλλεργία που τους διακρίνει για κάθε φωνή που δεν συμφωνεί μαζί τους, προσπαθούν στην πράξη να φιμώσουν όσους δεν υποτάσσονται στη λογική και τις αντιλήψεις τους.Οργανώνουν ένα ολιγοπώλιο ενημέρωσης θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη , τους πολίτες που έχουν εξαπατήσει.

Το επιχείρησαν κι άλλοι στο παρελθόν που ήθελαν να ελέγξουν τη ροή της ενημέρωσης και απέτυχαν.Ακόμα κι αν προσωρινά καταφέρουν να επιβάλλουν τη φίμωση των μη αρεστών μέσων ενημέρωσης ,η "επιτυχία" τους θα είναι πρόσκαιρη .Πολύ γρήγορα θα αντιληφθούν ότι ο πλουραλισμός και η πολυφωνία, είναι βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις που καμιά εξουσία δεν μπορεί να τις φαλκιδεύσει. Πολύ περισσότερο στην εποχή μας που η τεχνολογία προσφέρει άπειρες δυνατότητες παρέμβασης.

Ο κ.Τσίπρας που οψίμως προσπαθεί να φιλοτεχνήσει το ευρωπαϊκό προφίλ του, σπεύδοντας σε συνάξεις σοσιαλιστών μπορεί να πληροφορηθεί εκεί από πρώτο χέρι πώς αντιμετωπίζουν τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης ,πως διασφαλίζουν την πολυφωνία ,πώς απαντούν στην κριτική που τους ασκείται.Η αλαζονεία και οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι για την εξουσία.Τουλάχιστον στην μεταπολεμική Ευρώπη ...

ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments: