Wednesday, December 30, 2015

Ο Αλέξης αναπαύεται

Ο Αλέξης αναπαύεται

Ο Αλέξης αναπαύεται
4
εκτύπωση  

Εχει αρκετές ημέρες να εμφανιστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο του. Εγιναν συσκέψεις χωρίς την παρουσία του και ρώτησα την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη πού είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία). Πώς πέρασε τα Χριστούγεννα; Πώς θα περάσει την Πρωτοχρονιά; Ομολογώ ότι η απάντησή της με ξένισε και σας τη μεταφέρω όπως ακριβώς μου την είπε: «Εδώ και τρεις ημέρες είναι... κρυμμένος και ξεκουράζεται. Κοιμάται. Εχει ανάγκη από ξεκούραση. Τον περιμένει αρκετή δουλειά». Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Το ίδιο κάνω και εγώ στην Αρτα». Οχι ακριβώς, όπως έμαθα, γιατί βγήκε σε τοπικά ΜΜΕ, έβγαλε ένα-δύο ανακοινώσεις από την Αρτα, άντε να βρει χρόνο για ύπνο.


Ονειρα χριστουγεννιάτικης νυκτός
Μια και έχασε τον ύπνο της και την ξεκούρασή της η Ολγα βάλθηκε να σχολιάσει και όλα αυτά που ακούγονται τούτες τις ημέρες περί φλερτ κυβέρνησης με τον Β. Λεβέντη«Η κυβέρνηση δεν αναζητεί συμμαχίες σε κυβερνητικό επίπεδο» μου είπε, σημειώνοντας ότι όλα όσα ακούγονται είναι... «φανταστικά σενάρια». Φανταστικά σενάρια; Δηλαδή κάτι περίπου σαν όνειρα χριστουγεννιάτικης νυκτός; Δεν υπήρξε άνοιγμα τόσο του Αλ. Φλαμπουράρηόσο και του Δ. Μάρδα προς τον κ. Λεβέντη; «Α, αυτά είναι προσωπικές απόψεις» σχολίασε (πάλι) η κυβερνητική εκπρόσωπος. Και οι σχέσεις με τον Π. Καμμένο«Είναι γνωστές οι διαφορές που έχουμε με τους ΑΝΕΛ και σεβαστές. Τελεία και παύλα» είπε. Και αφού ανοίξαμε συζήτηση τη ρώτησα εάν πιστεύει ότι και οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης εμφανίζονται ως «μπετόν» στα υπό ψήφιση (δύσκολα) νομοσχέδια: «Κανένα πρόβλημα»είπε. «Θα ψηφίσουν και οι 153 το Ασφαλιστικό;» ρώτησα. «Μπορεί να το περάσουμε, μπορεί και όχι, δεν μας απασχολεί αυτό το θέμα, μας απασχολεί αυτό καθαυτό το Ασφαλιστικό». Εκεί κόπηκε η συζήτηση.


Στο Γκστάαντ σκίζουν μνημόνια
Αν αληθεύουν όσα έχω μάθει για τη σύναξη στο θερινό χλιδάτο θέρετρο του Γκστάαντ, τότε οι Ελληνες που πάνε στο εξωτερικό έχουν πραγματικά σκίσει το Μνημόνιο. Γιατί εκεί συγκεντρώθηκαν επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, σχεδιαστές και όπως μαθαίνω θα υπάρξει σε λίγες ημέρες και μία εκδήλωση, ένα δείπνο με 1.000 ελβετικά φράγκα συμμετοχή και 500 ελβετικά φράγκα είσοδο για την ίδρυση ενός πολιτιστικού κέντρου όχι όμως στην Ελβετία, αλλά στην Αθήνα. Α, να μην το ξεχάσω: υπήρξε και ένα άλλο δείπνο ενός ζευγαριού, όπου πήγε ειδικά για αυτό ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε στο ξενοδοχείο «Αλπίνα» το ίδιο πρόγραμμα που παρουσίασε το καλοκαίρι στο «Nammos» της Μυκόνου! Αφιλοκερδώς, όπως μου λένε. Βεβαίως στο Γκστάαντ βρίσκεται και ο δήμαρχος ΜαραθώναΗλίας Ψινάκης, μαζί με την οικογένειά του. Κάνει παρέα με τον γνωστό μόδιστρο Βαλεντίνο και μερικούς άλλους σχεδιαστές μόδας.
Μαϊμού δηλώσεις;
Καλό είναι ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος προτού τουιτάρει διάφορες διαψεύσεις να διαβάζει προσεκτικά τι γράφεται για αυτόν και κυρίως να συμβουλεύεται τους συνεργάτες του. Και μάλιστα αυτούς/αυτές που υποστηρίζουν ή ισχυρίζονται ότι ομιλούν θεσμικά αντ' αυτού. Ουδείς μίλησε από τη στήλη αυτή για δηλώσεις του, απλώς έγινε λόγος για πληροφορίες που οι συνεργάτες του αφήνουν να διαρρεύσουν για λογαριασμό του και τις μετέφερα ακριβώς όπως μου τις είπαν. Εκτός εάν δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους συνεργάτες του και αυτοί λένε ό,τι θέλουν. Τότε καλόν πάλι θα είναι να ψάξει αλλού για... μαϊμούδες. Γεγονός όμως είναι ότι μαζεύει τα περί υποχρεωτικής στράτευσης γυναικών, μετά το άδειασμα που του έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μακαρούνες και λουκουμάδες α λα Ζέττα
Ενα νέο πολιτικο-επιχειρηματικό στέκι βρίσκεται σε λειτουργία (μεσούσης της κρίσης) στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Βουκουρεστίου. Ιδιοκτήτες του εμφανίζονται δύο γόνοι πολιτικών πρώην υπουργών, ο γιος της Ζέττας Μακρή και ο γιος του Μιχ. Παπαδόπουλου. Από το μπιστρό αυτό πέρασαν και περνούν ένα σωρό πολιτικοί (κυρίως γαλάζιοι και πράσινοι), αλλά και επιχειρηματίες. Οι επιχειρηματίες συνήθως δεν κάθονται με τους πολιτικούς, αλλά προτιμούν το πατάρι όπου, όπως μου λένε, «κλείνουν και δουλειές». Οι ιδιοκτήτες τους, αλλά και η Ζέττα, είναι υπερήφανοι για το καλό κρέας που σερβίρουν, τις μακαρούνες, καθώς και τους φρέσκους και τραγανιστούς λουκουμάδες που προσφέρονται ακόμα και με τον καφέ.
Οταν το Ποτάμι κάνει ρομαντζάδα
Ενα πάρτι θέλησε να κάνει για τη Νεολαία του κόμματος (ναι, υπάρχει και Νεολαία) ο επικεφαλής του Ποταμιού και έπεσε πάνω στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους νεολαίους, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους στο «Ρομάντζο» στον Κεραμεικό. Dj ήταν ο Προκόπης Δούκας και όταν τελείωσε η ψηφοφορία σύσσωμη η ΚΟ του Ποταμιού πήγε να χορέψει μαζί με τους νεολαίους.
Ντουμάνιασαν το Μαξίμου
Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς εισερχόμενος (από την πίσω πόρτα) στο Μέγαρο Μαξίμου είναι κάτι λευκά  πλαστικά ποτήρια (από αυτά που πίνουν συνήθως νερό) γεμάτα με... αποτσίγαρα. Φαίνεται ότι το κάπνισμα βρίσκεται υπό ημι-απαγόρευση στο πρωθυπουργικό κτίριο και για τους τύπους αποφεύγουν τα τασάκια και χρησιμοποιούν πλαστικά ποτήρια. Ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο είναι πιο σικ. Εκεί χρησιμοποιούν κανονικά τασάκια, δεν κρατούν καθόλου τους τύπους. Το ίδιο συμβαίνει και στα περισσότερα υπουργικά γραφεία, ακόμα, όπως μου λένε, και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Αυτός καπνίζει... στριφτό. Ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους στην πράξη έχει ανασταλεί επί αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

No comments: