Sunday, June 14, 2009

Πλαφόν 6.500 ευρώ στις αμοιβές
Περικοπές μισθών σε 2.000 «golden boys» του Δημοσίου

Icon
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν.Λέγκας
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Ιρλανδική συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει σε περικοπές των αμοιβών άνω των 6.500 ευρώ μηνιαίως στα στελέχη του δημόσιου τομέα στελέχη οργανισμών, επιτροπών και ομάδων εκτέλεσης έργων σε όλα τα υπουργεία, στις νομαρχίες και στις περιφέρειες της χώρας.

Όπως σημειώνει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν.Λέγκας, επισπεύδεται η διαδικασία για τη σύσταση της Γενικής Διεύθυνσης Μισθολογίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία θα συγκεντρώσει (μηχανογραφικά) το σύνολο των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων σε έναν κωδικό (ηλεκτρονική καρτέλα) και θα θέσει αμέσως σε άμεση εφαρμογή τον «κόφτη» των παραπάνω αποδοχών, είτε πρόκειται για δεύτερη εργασία είτε για επιδόματα είτε για υπερωρίες.

Η εξέλιξη αυτή είναι εύλογο να προκαλεί αντιδράσεις καθώς οι περισσότερο ευνοημένοι υπάλληλοι, που χαρακτηρίζονται και «golden boys» του Δημοσίου, δεδομένου ότι συμμετέχουν σε πολλές επιτροπές, διοικητικά συμβούλια και ομάδες έργου, προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Προκαλεί όμως αντιδράσεις και σε δημοσίους υπαλλήλους καριέρας, δεδομένου ότι συν τω χρόνω έχουν ενσωματώσει στις αποδοχές τους επιδόματα ή γράφουν υπερωρίες ανεβάζοντας στα ύψη τις μηνιαίες αποδοχές τους.

Το βέβαιον είναι πάντως ότι μετά τις περικοπές των παχυλών μισθών στο Δημόσιο το 2010 θα «παγώσουν» για δεύτερη χρονιά όλοι οι μισθοί στο Δημόσιο και θα ενσωματωθούν τα επιδόματα στις βασικές αποδοχές. Για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, όπως έχει γράψει Το Βήμα, θα καθιερωθεί νέο μισθολόγιο με χαμηλότερες αμοιβές, χωρίς κανένα επίδομα.

Newsroom ΔΟΛ


1 comment:

lornion said...

καιρός ήτανε όταν άνθρωποι με 20 χρόνια υπηρεσία λαμβάνουν 345 ευρώ μηνιαίως.