Thursday, August 20, 2009

Οικονομία | 20.08.2009

Ανάρμοστη συμπεριφορά μεθυσμένων Βρετανών τουριστών στην Ζάκυνθο

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Ζακύνθου επιρρίπτει ευθύνες στα μεγάλα βρετανικά τουριστικά γραφεία για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από νεαρούς Βρετανούς τουρίστες. Πώς βλέπει το πρόβλημα ένας Βρετανός δημοσιογράφος;

Πίνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Λίγο πιο κάτω στη μέση του δρόμου μεθυσμένοι νεαροί προσποιούνται ότι κάνουν σεξ σε μια φουσκωτή κούκλα. Δίπλα μια κοπέλα δείχνει τα γυμνά της στήθη στους περαστικούς. Πρόκειται για μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες στη Ζάκυνθο, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την ανάρμοστη συμπεριφορά των νεαρών -στην πλειονότητά τους- Βρετανών επισκεπτών.

Από τη σκοπιά ενός Βρετανού δημοσιογράφου

Ανάρμοστη συμπεριφορά λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλΑνάρμοστη συμπεριφορά λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλΤο πρόβλημα με τους μεθυσμένους τουρίστες έφερε στο νησί και τον Βρετανό δημοσιογράφο Μάλκολμ Μπράμπαντ, ο οποίος έκανε επί τόπου ρεπορτάζ για την Deutsche Welle. Πώς βλέπει ένας Βρετανός δημοσιογράφος την ανάρμοστη συμπεριφορά των συμπατριωτών του; Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ μίλησε με διάφορους επισκέπτες του νησιού. Μεταξύ τους η Αμερικανίδα Αναμπελ Χάιντ: «Δεν μπορέσαμε να κινηθούμε χθες από τον πολύ θόρυβο. Εμάς δεν μας πείραξε ιδιαίτερα διότι βρισκόμαστε σε διακοπές. Φαντάζουμε όμως ότι ο θόρυβος από μεθυσμένους τη νύχτα είναι πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους».

Φέρουν ευθύνη οι βρετανικοί tour operator

Ο δήμαρχος Λαγανά Διονύσιος Κουμιώτης επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση αυτή στα μεγάλα βρετανικά τουριστικά γραφεία, τα οποία προτρέπουν κατά την γνώμη του τους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες σε υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών. Πιο συγκεκριμένα οι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων στη Ζάκυνθο στέλνουν τους τουρίστες σε ορισμένα μπαρ για να πιούν. Ο δήμαρχος μιλά μάλιστα για βρετανικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς που απειλούν τις τοπικές αρχές ότι θα στείλουν τους τουρίστες αλλού αν η τοπική αυτοδιοίκηση κλείσει τα μπαράκια και θέσει τέρμα στο ολονύχτιο πάρτι των Βρετανών τουριστών.

Βρετανός αξιωματούχος στη Ζάκυνθο

Ποιός ο ρόλος των βρετανιών ταξιωτικών γραφείων;Ποιός ο ρόλος των βρετανιών ταξιωτικών γραφείων;Οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων έφθασαν μέχρι τη Βρετανία και έτσι πρόσφατα οι βρετανικές αρχές απέστειλαν ειδικούς αστυνομικούς στη Ζάκυνθο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών. Πρόσφατα επισκέφθηκε το νησί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, υπεύθυνος για προξενικά ζητήματα Κρις Μπράιαντ, ο οποίος πήγε στον Κάβο όπου «νεαροί Βρετανοί έχουν φροντίσει, έτσι ώστε οι Βρετανοί να αποκτήσουν τη φήμη των χειρότερων τουριστών στην Ευρώπη», γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Μάλκολμ Μπράμπαντ.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι νεαροί πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν καν βγουν έξω», λέει ο Βρετανός αξιωματούχος Κρις Μπράιαντ. «Και έτσι βρίσκονται σε κατάσταση μέθης πριν καν φθάσουν στα club».

Το μεγάλο πρόβλημα με τους μεθυσμένους και τα έκτροπα που συχνά διαδέχονται τα οινοπνευματώδη ζητά επιτακτικά λύση. Διότι ο πρώτος και μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο τουρισμός που αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της Ελλάδας.

Malcolm Brabant / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

antigrafikon from DW.-----kefalonia-kai-kosmos.

No comments: