Monday, November 28, 2011

τα αγάλματα των βαρδιάνων που είναι?αναδημοσιευση από τον κεφαλονιτη


Δημοσίευσηαπό Lornion. την 11 Ιαν 2006, 17:02
Λενε οι πληροφορίες πως έρευνες που έλαβαν χώραν στο νησί των Βαρδιάνων πριν μερικά χρόνια εφεραν στο φώς 3-4 αγάλματα, που πήραν το δρόμο για την Αθήνα για καθαρισμό, εξέταση κλπ. Από τότε καμιά κυβέρνηση, κανείς Υπουργός Πολιτισμού δεν καταδέχτηκαν την πληροφόρηση, την οποία και δικαιούμεθα σχετικά με την τύχη τους. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα ευρήματα ανήκουν στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού και ομολογώ δε μπορώ λογικά να εννοήσω τη σιωπή και το σκοτάδι που περιβάλει την Ιστορία.

Ο καθ' ύλην αρμόδιος από το Υπουργείο πολιτισμού πρέπει να διαφωτίσει τον κεφαλληνιακό λαό για την τύχη τών ευρημάτων. Και κάτι άλλο για το ίδιο Υπουργείο. Τελευταία υπάρχει θόρυβος περί την αυθεντικότητα της Ομηρικής Ιθάκης. Έχω τη γνώμη πως το Υπουργείο δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία, προχωρώντας στις ενέργειες που πρέπει, γιατί το θέμα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Κεφαλονιά και την Ελλάδα γενικότερα, για να αποδειχτεί όντως η ιστορική αλήθεια που επικαλούνται κείμενα και μελετητές επιστήμονες.

Γ.Μοσχονάς
Lornion.

Δημοσίευσηαπό kyriakatos την 11 Ιαν 2006, 19:53
Όπως έχω ακούσει, στο σημείο εκείνο υπήρχαν ψαροτουφεκάδες διαφόρων εθνικοτήτων, προπαντώς Ιταλοί. Πρέπει όχι μόνο να γύρευαν ψάρια, αλλά και τα αρχαία μας και τον πολιτισμικό μας θησαυρό, όταν μερικοί δε μπορούσαν να καταλάβουν την ιστορική τους αξία και τον πολιτισμό μας, καθώς και όλη η Κεφαλονιά έχει τέτοιους ανεκτίμητους θησαυρούς.
kyriakatos

Δημοσίευσηαπό kefalonitis την 13 Ιαν 2006, 21:51
Γνωρίζω ότι στην αρχαιολογία υπάρχουν άνθρωποι με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τα θέματα αυτά. Όμως όταν υπάρχουν αντιδικίες και κόντρες εναντίον τους και μάλιστα κάποιοι τους χαρακτιρίζουν γραφικούς και αυτοί δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα. Αν πραγματικά ισχύει αυτό, τουλάχιστον να προστατεύσουμε τον αρχαίο πλούτο της ιδιαίτερης πατρίδας μας και εμείς οι ίδιοι ενημερώνοντας για ότι είναι δυνατόν. Γιατί η ενημέρωση είναι η κινητοποιός δύναμη σε κάθε ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
kefalonitis
Site Admin Site Admin
Δημοσ.: 231
Εγγραφη: 19 Φεβ 2003, 23:21

Δημοσίευσηαπό lornion την 23 Μάιος 2010, 03:32
ο.κ. Γερουλάνος Υπουργός Πολιτισμού, ας γίνει γνώστης του κειμένου και αν έχει καιρό με εντολή του κάτι θα φέρει στην επιφάνεια.λορνιον.-

1 comment:

lornion said...

λίγο ενδιαφέρον από τον κεφαλήνιο υπουργό κ. Γερουλάνο.