Thursday, October 3, 2013

Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων

Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων

Με νταηλίκια, κλωτσιές, ύβρεις και προκλητικά ξεσπάσματα κατά πάντων «πανηγύρισαν» τη μη προφυλάκισή τους οι τρείς από τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων
Η απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων, ύστερα από τις μαραθώνιες απολογίες που έλαβαν από τους τρεις βουλευτές, να τους αφήσουν ελεύθερους πυροδότησε ένα προκλητικό κρεσέντο βίας και απειλών.
Καίτοι αντιμέτωποι με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, η απόφαση της μη προφυλάκισής τους, επανέφερε στους τρεις βουλευτές στις γνωστές, και από την εντός κοινοβουλίου πολιτεία τους, συμπεριφορές.
Αμέσως μόλις βγήκαν από το κτίριο 6 των δικαστηρίων και αφού συνόδευσαν τον προφυλακισμένο πλέον συνάδελφό τους Γιάννη Λαγό μέχρι το αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής, άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές κατά πάντων βάζοντας κυρίως στο στόχαστρό τους τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό», καταγράφηκε να λέει ο Ηλίας Παναγιώταρος, με τον Ν. Μίχο να προσθέτει: «Θα σας ξεφτιλίσουμε όλους. Δούλοι».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος συνέχισε τις ύβρεις του κατά των δημοσιογράφων: «Ξεφτίλες όλοι σας. Δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια. Και ο Λαγός θα δικαιωθεί σύντομα».
Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων
Την ώρα μάλιστα που το αυτοκίνητό της αντιτρομοκρατικής που μετέφερε τον Γ. Λαγό, ο Ηλίας Παναγιώταρος έσπευσε να συμπαρασταθεί στον ομοϊδεάτη του, χειροκροτώντας και φωνάζοντας: «Γιάνναρε γερά».

Νταηλίκια Κασιδιάρη
Με το που έπαψε να έχει δίπλα του την αστυνομική συνοδεία και απαλλαγμένος από τις χειροπέδες, ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεκίνησε το δικό του σόου.
Αρχισε εν εξάλλω να διάτάζει δημοσιογράφους και οπερατέρ «ανοίχτε, και μην γράφετε τίποτα μην αρχίσω και σπάω», μόλις δε ο οπερατέρ του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν επί τόπου καλύπτοντας το γεγονός, κινήθηκε απειλητικά χτυπώντας την κάμερα.
Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων
Συμπαριστάμενος, προφανώς, στις πράξεις του συναδέλφου του, ο Ηλ. Παναγιώταρος έσπευσε να τον αγκαλιάσει για να διαβούν μαζί την έξοδο.
Ο έτερος μή προφυλακισθείς βουλευτής, Ν. Μίχος την ίδια ώρα φωνάζει: «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε. Και από τον τάφο μας θα σηκωθούμε, να το ξέρετε. Δεν κάνουμε πίσω».

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ηλίας Κασιδιάρης ρίχνει κάτω ένα φωτορεπόρτερ, ενώ ο Νίκος Μίχος περνάει σχεδόν από πάνω του φωνάζοντας ειρωνικά: «Να χαιρόσαστε τη Δημοκρατία σας».

Αρνήθηκαν να τον παραλάβουν
Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων
Ακολούθως ο Ηλ. Κασιδιάρης αναζητά ταξί, Η πρώτη του προσπάθεια, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτυγχάνει καθώς παρότι σταματημένο και άδειο έξω από τα δικαστήρια, ο οδηγός του μάλλον επικαλέστηκε κάποιο λόγο για να μην τον παραλάβει.
Ακολουθεί σύντομος διάλογο με τον οδηγό του ταξί, που δεν εκτρέπεται σε επεισόδιο, και ο Ηλ. Κασιδιάρης μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές προχωρούν παρακάτω και επιβιβάζονται σε άλλο ταξί.
Ο βουλευτής Μίχος φωνάζει: «Να χαιρόσαστε τα γιουσουφάκια. Τους Τουρκόσπορους».
Απειλές, ύβρεις και τραμπουκισμοί κατά πάντων

Επιστρέφοντας στη ΓΑΔΑ από όπου παρέλαβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, ο Ηλ. Παναγιώταρος συνέχισε τις ύβρεις προς τους δημοσιογράφους αποκαλώντας τους «σιχάματα».

Λίγα λεπτά αργότερα βγαίνει από το κτίριο μαζί με τον Ν. Μίχο, ο οποίος μαινόμενος εκτοξεύει απειλές κατά των δημοσιογράφων λέγοντας: «Θα τα πούμε μαζεμένα, θα περάσουμε καλά τώρα...μέχρι τέλους θα φτάσουμε».

«Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους», ωρύεται και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ποια είναι αυτά που «θα πουν μαζεμένα» ο βουλευτής Μίχος, εξαγριώνεται και κινείται απειλητικά προς τους δημοσιογράφους, φωνάζοντας: «Για τα ψέμματα που λέγατε τόσα χρόνια».

Την τελευταία στιγμή και προτού φτάσει σε συμπλοκή με τους δημοσιογράφους, ο Παναγιώταρος φαίνεται να τον συγκρατεί, ενώ ο Παναγιώταρος απαντά σε έναν δημοσιογράφο που του συνιστά ηρεμία: «Τι ηρεμία ρε δεν ντρέπεστε; Ξεφτιλισμένα κανάλια!».
Το σκεπτικό της απελευθέρωσης
Εξηγώντας το σκεπτικό της απελευθέρωσης των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν παύουν να θεωρούνται κατηγορούμενοι και προσθέτουν ότι η αποφυλάκισή τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής. Συνιστούν δε χαμηλούς τόνους προς όλες τις κατευθύνσεις και τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.
Υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνται "δεμένα" πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.
Τέλος, αναφέρουν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα τον βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.  ΕΘΝΟΣ

No comments: