Thursday, October 3, 2013

Επίθεση Κεδίκογλου: Συνήγορος της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ

ΟΞΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Επίθεση Κεδίκογλου: Συνήγορος της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι η σπουδή που έδειξε για να πάρει την πρωτοβουλία και να ανοίξει την υπόθεση στη δικαιοσύνη, δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση και συνεπώς η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Επίθεση Κεδίκογλου: Συνήγορος της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκρπόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις δηλώσεις του κ.Τσίπρα, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Euronews, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει το ρόλο του καλύτερου συνηγόρου της Χρυσής Αυγής.
«Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη, δικαιολογημένα δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση για τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα!
» Ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους. Θερμά συγχαρητήρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.
Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδώσει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενους την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια να αποστείλει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τους 32 φακέλους με τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. Συνεπώς, συμπλήρωσε, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, διαχωρίζει την πολιτική διαδικασία από την ποινική. Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να ακούμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε».  ΕΘΝΟΣ

No comments: