Friday, January 22, 2016

Δεν υπήρξε προσβολή Σόιμπλε στον Τσίπρα

Δεν υπήρξε προσβολή Σόιμπλε στον Τσίπρα

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η επίμαχη φράση του Β. Σόιμπλε χθες στο Νταβός δεν χρησιμοποιήθηκε «σε καμία περίπτωση ως προσβολή» προς τον έλληνα πρωθυπουργό.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εννοούσε τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν χρησιμοποίησε στο Νταβός τη φράση «It 's the implementation, stupid», δηλαδή «Είναι η εφαρμογή, ανόητε».
Όπως διευκρίνισε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε παραβρέθηκε την Πέμπτη σε πάνελ συζήτησης στο Νταβός, στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο κ. Τσίπρας. Θέμα της συζήτησης ήταν το μέλλον της Ευρώπης και πως αυτή μπορεί να ενισχυθεί. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε την επίμαχη φράση την οποία, όπως τονίζει η κ. φον Τίζενχαουζεν, έχει χρησιμοποιήσει «συχνά» σε συνεντεύξεις του. Η έκφραση αυτή είναι μια παράφραση του σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον στον προεκλογικό αγώνα το 1992, «It 's the economy, stupid», δηλαδή «Είναι η οικονομία, ανόητε».
Ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών
O B. Σόιμπλε «σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησε τη φραση ως προσβολή», ξεκαθάρισε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών
O B. Σόιμπλε «σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησε τη φραση ως προσβολή», ξεκαθάρισε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών
Ο κ. Σόιμπλε, διαβεβαιώνει η εκπρόσωπος του, «σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησε τη φραση ως προσβολή». Πρόκειται για μια «συμπύκνωση», με την οποία θέλησε να πει ότι «επικρατεί μεγάλη ανάγκη στην Ευρώπη να εφαρμόζονται, τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτικό τομέα, οι συμφωνίες». Αυτή ήταν η ουσία των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε, τονίζει η κ. φον Τίζενχαουζεν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για προσβολή».
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

No comments: