Monday, March 7, 2016

Το twitter του Ν. Αναστασιάδη για το τέλος του μνημονίου για την Κύπρο

Το twitter του Ν. Αναστασιάδη για το τέλος του μνημονίου για την Κύπρο

Ντάισελμπλουμ: Η Κύπρος μπορεί να χρηματοδοτεί τον εαυτό της
Το twitter του Ν. Αναστασιάδη για το τέλος του μνημονίου για την Κύπρο
εκτύπωση  

Εκτός μνημονίου η Κύπρος αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ο Υπουργός ΟικονομικώνΧάρης Γεωργιάδης ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το ιστορικό για την Κύπρο Eurogroup.


Στο μήνυμα του επίσης στο  twitter ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης κάνει λόγο για το τελευταίο μνημονιακό Eurogroup για την Κύπρο. Τρία χρόνια δουλειάς και συνέπειας τονίζει ο Πρόεδρος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με σοβαρότητα. O Υπουργός Οικονομικών με το μήνυμα του τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια μακριά από μακριά από λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος.


Ντάισλεμπλουμ και Μοσκοβισί χαιρετίζουν την έξοδο της Κύπρου από το πρόγραμμα

Τα συγχαρητήρια του Εurogroup έλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και η κυπριακή οικονομία για την έξοδο από το  πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κύπρος μπορεί πια να χρηματοδοτεί τον εαυτό της και έχει επιστρέψει σε τροχιά ανταγωνιστικότητας. «Ήταν το τελευταίο Εurogroup πριν από το τέλος του μήνα", εξήγησε ο Πιέρ Μοσκοβισί"Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στην Κύπρο» κατέληξε.

Περισσότερη δουλειά για την Ελλάδα

Σε σχέση με την Ελλάδα λέχθηκε ότι οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν, "για μια συμφωνία όμως πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά", όπως είπε ο Πρόεδρος του Εurogroup. "Kαλέσαμε την κυβέρνηση να κάνει την επιπλέον προσπάθεια", τόνισε επεξηγώντας ότι στο πλαίσιο της αποστολής "θα ληφθούν και οι αποφάσεις σε σχέση με το χρέος στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της ΕΕ".  Όλα θα γίνουν όλα αυτά "τους επόμενους μήνες".  

"Έχουμε κοινό ενδιαφέρον να τελειώσει γρήγορα", συμπλήρωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και τόνισε ότι "είμαι χαρούμενος για την απόφαση που λάβαμε σήμερα για να γυρίσουν ακόμα και αύριο", παρότι συμπλήρωσε πως υπάρχουν ακόμα "δύσκολες συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης". Ενδεικτικά ανέφερε τα φορολογικά, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το συνταξιοδοτικό, την ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών και το πρωτόγεννες πλεόνασμα του 2018.

Aπό την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε εξερχόμενος του Συμβουλίου ότι "είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές. Συνεπώς, αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος.  Είμαι βέβαιος ότι λογικοί  άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση".

No comments: