Wednesday, October 14, 2009

Αμερικανοί νομοθέτες ικανοποιημένοι από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου


12-10-2009

Ο Benjamin Cardin στην σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα
Ο Benjamin Cardin στην σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα
Αμερικανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Αθήνα εξέφρασε αισιοδοξία μετά από συνάντηση την οποία είχε την Δευτέρα με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση του θα πραγματοποιήσει την πρόοδο που χρειάζεται να γίνει προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα που εκκρεμούν στην ευρύτερη περιοχή της χώρας.

Της αντιπροσωπείας ηγούνται ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής από την Πολιτεία Μαίρυλαντ, Benjamin L. Cardin, Πρόεδρος της Επιτροπής του Κογκρέσου για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Αμερικανική Επιτροπή Ελσίνκι και ο Δημοκρατικός Βουλευτής από την Φλόριντα Alcee L. Hastings, Συμπρόεδρος της ίδιας επιτροπής.

O Γιώργος Παπανδρέου με τον Benjamin Cardin
O Γιώργος Παπανδρέου με τον Benjamin Cardin
Τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία συμμετέχουν επίσηςο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από το Οχάιο George Voinovich και ο Δημοκρατικός Βουλευτής από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, Mike McIntyre, ήταν μεταξύ των πρώτων ξένων επισήμων που συναντήθηκαν με τον κύριο Παπανδρέου μετά την νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και την ανάδειξή του στο Πρωθυπουργικό αξίωμα. Το Σάββατο η Αμερικανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία είχε συναντηθεί και με τον νέο Αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ο Γ. Παπανδρέου με τον κ. Alcee Hastings
Ο Γ. Παπανδρέου με τον κ. Alcee Hastings
Η Αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην φθινοπωρινή σύνοδο του Οργανισμού Ανάπτυξης και Συνεργασίας στην Ευρώπη η οποία πραγματοποιείται εκεί με στόχο την εξέταση των κλιματικών αλλαγών εν όψει της Διάσκεψης για το κλίμα που θα συγκληθεί τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.

Η Αμερ. αντιπροσωπεία με τον κ. Παπανδρέου
Η Αμερ. αντιπροσωπεία με τον κ. Παπανδρέου
Ο Γερουσιαστής Benjamin Cardin, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, είπε μεταξύ άλλων: «Είχαμε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Ήταν πολύ γενναιόδωρος απέναντί μας, τόσον από άποψη του χρόνου που μας διέθεσε, όσο και από άποψη των σκέψεων που μας εξέθεσε. Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο ΟΑΣΕ, η επικείμενη υπουργική διάσκεψή του τον Δεκέμβριο, οι κλιματικές αλλαγές και διάφορα περιφερειακά ζητήματα».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τους κ. Cardin και Hastings
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τους κ. Cardin και Hastings
Τα κύρια σημεία των ομιλιών που έκαναν οι εκπρόσωποι του Αμερικανικού Κογκρέσου στην σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Ελληνική πρωτεύουσα συνοψίζονται σε ξέχωρη ανταπόκριση της Άννας Καραγιαννοπούλου με τίτλο «Τέσσαρα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου στην συνάντηση του ΟΑΣΕ στην Αθήνα» που βρίσκεται ανηρτημένη σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας μας και στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ εδώ.

No comments: