Thursday, June 5, 2014

ΕΥΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Ράλι στα ελληνικά ομόλογα, άνοδος στο ΧΑ μετά το «δώρο» Ντράγκι Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων στο -0,10%. Ράλι στα ελληνικά ομόλογα, άνοδος στο ΧΑ μετά το «δώρο» Ντράγκι Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες. Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η εξέλιξη σημειώθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αγοράς, ως απόρροια του αγοραστικού ενδιαφέροντος, γεγονός που οδήγησε την απόδοση σε αυτά τα νέα χαμηλά επίπεδα. Σημειώνεται ότι κατά την τιμολόγησή του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η απόδοση βρισκόταν στο 4,90%, ενώ το ονομαστικό κουπόνι είναι στο 4,75%. Κέρδη στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές και στο ΧΑΑ Επιπλέον η απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι τιμές των μετοχών έκλεισαν με υψηλά κέρδη, ενώ η αγορά διέσπασε ανοδικά και τα επίπεδα των 1.280 μονάδων, κλείνοντας στα υψηλοτέρα επίπεδα από τις αρχές του περασμένου Απριλίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.285,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 34,92 μονάδων, ή σε ποσοστό 2,79%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από της συνεδρίασης της 9ης Απριλίου. Η αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 314,89 εκατ. ευρώ με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές. Ανάλογη ευφορία επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,08%. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC40 έκλεισε με κέρδη 1,06%, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI σημείωσε άνοδο 0,21% και στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX30 κατέγραψε κέρδη 0,21%.

ΕΥΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα, άνοδος στο ΧΑ μετά το «δώρο» Ντράγκι

Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων στο -0,10%.

Ράλι στα ελληνικά ομόλογα, άνοδος στο ΧΑ μετά το «δώρο» Ντράγκι
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.
Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η εξέλιξη σημειώθηκε, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αγοράς, ως απόρροια του αγοραστικού ενδιαφέροντος, γεγονός που οδήγησε την απόδοση σε αυτά τα νέα χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι κατά την τιμολόγησή του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η απόδοση βρισκόταν στο 4,90%, ενώ το ονομαστικό κουπόνι είναι στο 4,75%.
Κέρδη στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές και στο ΧΑΑ
Επιπλέον η απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι τιμές των μετοχών έκλεισαν με υψηλά κέρδη, ενώ η αγορά διέσπασε ανοδικά και τα επίπεδα των 1.280 μονάδων, κλείνοντας στα υψηλοτέρα επίπεδα από τις αρχές του περασμένου Απριλίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.285,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 34,92 μονάδων, ή σε ποσοστό 2,79%.
Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από της συνεδρίασης της 9ης Απριλίου.
Η αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 314,89 εκατ. ευρώ με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές.
Ανάλογη ευφορία επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,08%.ETHNOS
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC40 έκλεισε με κέρδη 1,06%, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI σημείωσε άνοδο 0,21% και στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX30 κατέγραψε κέρδη 0,21%.

No comments: