Wednesday, March 18, 2009

O George Stephanopoulos παρουσιάζει πρόγραμμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου


17-03-2009

George Stephanopoulos
George Stephanopoulos, Φωτ. Bill Petros

Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα της απονομής των βραβείων Ελληνικής Κληρονομιάς του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του τηλεοπτικού δικτύου ABC στην Ουάσιγκτον, George Stephanopoulos, που παράλληλα επιμελείται και παρουσιάζει την δημοφιλή Κυριακάτικη εκπομπή του ίδιου καναλιού με τίτλο This Week with George Stephanopoulos.

Ο διακεκριμένος Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος είναι επικεφαλής της κάλυψης από μέρους του ABC όλων των εξελίξεων στην εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και των προγραμμάτων που φτιάχνουν άλλοι εκπομπάρχες για το κανάλι αυτό γύρω από πολιτικά θέματα, περιλαμβανομένων των μεγάλης τηλεθέασης εκπομπών Good Morning America, World News with Charles Gibson, Nightline και ABC News καθώς και του πολιτικής φύσεως υλικού που παρουσιάζει το ABC στον κυβερνοχώρο.


AHIsquare.jpg
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008 ο κύριος Στεφανόπουλος είχε παρουσιάσει συνεντεύξεις με τους προεδρικούς υποψήφιους Barack Obama και Hillary Clinton, του Δημοκρατικού Κόμματος, και John McCain του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Επίσης ήταν ο συντονιστής μιας των τηλεοπτικών μονομαχιών που έδωσαν πέρσι οι διεκδικητές της προεδρίας στο Des Moines της Iόβα.Ο George Stephanopoulos έχει αναγνωριστεί για το δημοσιογραφικό έργο του από πολλές έγκυρες αμερικανικές εφημερίδες όπως η New York Times και η Chicago Tribune.

Πριν την ανάδειξή του στην τηλεόραση ο George Stephanopoulos ήταν σύμβουλος του Προέδρου Bill Clinton στον Λευκό Οίκο για θέματα πολιτικής και στρατηγικής. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται και το βιβλίο AllTooHuman, που για πολύ καιρό ήταν στην κορυφή του καταλόγου bestseller βιβλίων της εφημερίδας NewYorkTimes και το οποίο πραγματεύεται την πρώτη θητεία του Προέδρου Clinton και τις προεκλογικές εκστρατείες του 1992 και του 1996.

voa

No comments: