Monday, January 12, 2009

Ένα παράθυρο στον κόσμο


12-01-2009

[insert caption here]

Αντικατέστησε τον μαυροπίνακα και κέρδισε τους μαθητές και τις εντυπώσεις. Στο πενταθέσιο δημοτικό σχολείο του Λεχόβου της Φλώρινας ο διευθυντής και δάσκαλος Σταύρος Πασπάλης εισήγαγε την καινοτομία στη τάξη του αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες προς όφελος των μαθητών του.

Έτσι οι μαθητές της τρίτης δημοτικού έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις παραδόσεις των μαθημάτων μέσω ενός υπολογιστή και ενός προτζέκτορα που προβάλλουν σε διαδραστικό πίνακα το περιεχόμενο των βιβλίων.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να λύνουν ασκήσεις, να παίζουν διαδραστικά παιχνίδια και να αναλύουν κείμενα με βάση το περιεχόμενο των βιβλίων ακόμη και να δημιουργούν αρχείο με τις παραδόσεις όλης της χρονιάς.

«Το σχολείο βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή και οι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε βιβλιοθήκες, μουσεία ή σε περιοδικά. Με την τεχνολογία μπορούμε να τα φέρουμε όλα αυτά στην τάξη για να προωθήσουν την καλλιέργεια των παιδιών της επαρχίας και να μην νιώθουν μειονεκτικά», δήλωσε ο κ.Πασπάλης.

VOA

No comments: