Sunday, December 13, 2009


Υπέρ του «εκλέγειν» στους απόδημους ο Αντώνης Σαμαράς

Υπέρ της αναγνώρισης του εκλογικού δικαιώματος στους απόδημους από τους τόπους κατοικίας τους τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, στη Βόννη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ότι αυτό θα είχε και «σημειολογική αξία, διότι με την εκπροσώπηση των αποδήμων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα μεταφερόταν στην ελληνική κοινωνία όχι μόνο η γνώση, αλλά και η εμπειρία για το ότι και το πώς γίνονται κάποια πράγματα σε άλλες χώρες». Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να δοθεί ένας αριθμός βουλευτικών εδρών σε Απόδημους.

Στη συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ελληνικής Νεολαίας Ευρώπης, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να χαιρετήσει την δράση των Κοινοτήτων, «ως παράγοντα διατήρησης της αρραγούς εθνικής ενότητας του Ελληνισμού και πρεσβευτού των εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό», ενώ κάλεσε το Προεδρείο της ΟΕΚ Γερμανίας να τον επισκεφθεί στην Αθήνα, για μία εις βάθος συζήτηση στα θέματα που απασχολούν τους απόδημους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΚ Γερμανίας, Ταμίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Κώστας Δημητρίου, εστίασε στην ανάγκη εκπόνησης εθνικής στρατηγικής για την Παιδεία των Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, ενώ διαβεβαίωσε για το κλίμα συνεργασίας και ενότητας μεταξύ όλων των παρατάξεων στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι οι απόδημοι της Γερμανίας θα συνεχίσουν να μάχονται για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Την αναγκαιότητα χάραξης εθνικής πολιτικής αναφορικά με τη νέα γενιά αποδήμων, που ενσωματώνεται στις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΚ Γερμανίας, Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων Ευρώπης, Γιώργος Παπαδόπουλος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: