Friday, July 15, 2011

Έντυπη Έκδοση 

Σαμαράς: Με εκβιαστικά διλήμματα μας σπρώχνουν στην καταστροφή

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε χθες στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «επιβάλλει εκβιαστικά διλήμματα και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή».
Είχε προηγηθεί η σύγκρουση της Ν.Δ. με τον Ευ. Βενιζέλο για το θέμα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και η κατηγορηματική δήλωση Σαμαρά ότι «απαγορεύεται η χρησιμοποίηση της λέξης χρεοκοπία».
Μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε τα «εκβιαστικά διλήμματα» που έχει θέσει η κυβέρνηση: «Πριν από έναν χρόνο -είπε- επέβαλαν το δίλημμα: Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Κι ας τους προειδοποιούσαμε ότι το Μνημόνιο θα οδηγήσει πιο κοντά στη χρεοκοπία. Τώρα, το Μνημόνιο απέτυχε. Και επέβαλαν νέο εκβιασμό: Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία.Τους προειδοποιήσαμε ξανά ότι το Μεσοπρόθεσμο θα χειροτερέψει τα πράγματα. Και πριν προλάβουν να το ψηφίσουν οι ίδιοι που εξόρκιζαν ώς χθες τη χρεοκοπία, έρχονται και μιλάνε τώρα για επιλεκτική χρεοκοπία τη μια και για στάση πληρωμών την άλλη».
Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, αναφερόμενοι στα περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και «στάσης πληρωμών», «έχουν το θράσος να καταγγέλλουν άλλους γι' αυτά που οι ίδιοι σκόπιμα διαπράττουν».
ENET.GR

No comments: