Wednesday, July 20, 2011

Τη σύστασή της ανακοίνωσε ο Μπαρόζο • Στόχος η καλύτερη απορρόφηση των πόρων από την Ελλάδα

Ένας Γερμανός στο τιμόνι της «ομάδας εργασίας» για το ΕΣΠΑ

Τη δημιουργία «ομάδας εργασίας» με αντικείμενο την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα για καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Επικεφαλής της ομάδας εργασίας θα είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, Χορστ ΡάιχενμπαχΕπικεφαλής της ομάδας εργασίας θα είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, Χορστ ΡάιχενμπαχΣτην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ομάδα Εργασίας θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ ομάδα υποστήριξης της θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Η ομάδα εργασίας θα συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τα υπόλοιπα κράτη μέλη με στόχο το συντονισμό του συνολικού προγράμματος παροχής τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα για την εφαρμογή του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Η Ομάδα θα επικεντρωθεί στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και θα εκπονεί τριμηνιαίες εκθέσεις προς την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές. Η πρώτη σχετική έκθεση αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ το γενικό συντονισμό της Ομάδας εργασίας, με αναφορά στον πρόεδρο Μπαρόζο, θα έχει ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.
Η συγκεκριμένη  απόφαση έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των σχετικών προτάσεων του Ζοζέ Μπαρόζο, αλλά και των διαβουλεύσεων που είχε  με τον  Έλληνα πρωθυπουργό για την οργάνωση της τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο Μπαρόζο αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης καθώς και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα.  πηγή Ελευθεροτυπία.

No comments: