Thursday, July 7, 2011

OIKONOMIA

Οικονομία

ΝΥTimes: «Η ΕΕ οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία»
07/07/2011 23:02

Την εκτίμηση ότι, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι όλο και πιο πιθανή εκφράζει σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», αποδίδοντας ευθύνες στην ευρωπαϊκή ηγεσία για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Υπό το βάρος χρέους περίπου μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων, η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα.
Ψέγει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το γεγονός, ότι δεν χαλαρώνουν τις απαιτήσεις τους με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, η οποία από κοινού με φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, όπως αναφέρει, θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση πόρων για πλήρη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το «εκρηκτικό κοκτέιλ», που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι, επικεντρώνεται σε αβέβαια σχέδια για να καλύψουν τις απώλειες των τραπεζών τους ενώ επιμένουν ενάντια σε κάθε λογική ότι ιδιώτες επενδυτές πρέπει να μετάσχουν εθελοντικά στην αναχρηματοδότηση του χρέους, προσποιούμενοι πως η Ελλάδα δεν κινείται σταδιακά προς τη χρεοκοπία.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

No comments: