Saturday, March 15, 2014

Δεν τα βρήκαν Βρούτσης - Τρόικα

Δεν τα βρήκαν Βρούτσης - Τρόικα

Δεν υπήρξε συμφωνία κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την Τρόικα, για τα θέματα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, της κατάργησης των τριετιών και της ανταπεργίας των εργοδοτών.

Δεν τα βρήκαν Βρούτσης - Τρόικα
Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν πως δεν υπήρξε συμφωνία και οι δύο πλευρές είναι κοντά μόνο στο θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.
Ωστόσο το θέμα του παγώματος των τριετιών και των ομαδικών απολύσεων φαίνεται πως παραπέμπονται στην συνολική διαπραγμάτευση μιας και δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα.

Αυτή την ώρα συναντάται ο Γ. Μανιάτης με την τρόικα ενώ ακολουθούν οι συναντήσεις με τον Κ. Χατζηδάκη για το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και κυρίως για την αγορά γάλακτος και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τον Γ. Μιχελάκη και τον Αδ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά και η τρόικα έχουν κλείσει το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2014, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν δέχονται τη μείωση των φορολογικών προστίμων και τη μείωση του φόρου υπεραξίας, όπως θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση στο μίνι-φορολογικό.

Παράγοντες της κυβέρνησης πάντως τόνιζαν πως εάν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα δεν αποκλείεται η χώρα μας να νομοθετήσει μονομερώς. Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών υπάρχει συμφωνία και όπως ανέφεραν πηγές του οικονομικού επιτελείου το νομοσχέδιο που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση και της Eurobank είναι έτοιμο κατά 99,99%.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως απόψε θα υπάρχει μια σχετικά σαφής εικόνα για το εάν οι δύο πλευρές προλαβαίνουν να έρθουν σε συμφωνία το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, ενώ όλα τα προαπαιτούμενα δεν αποκλείεται να μπουν σε ένα νομοσχέδιο.    ETHNOS

No comments: