Sunday, March 2, 2014

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τις επιλογές Ομπάμα

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τις επιλογές Ομπάμα

ΑΜΠΕ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ερωτήματα θέτουν αμερικανικά ΜΜΕ και πολιτικοί αναλυτές για τις επιλογές που έχει μπροστά της η Ουάσιγκτον, μετά την απόφαση της ρωσικής 'Ανω Βουλής να δώσει το πράσινο φως στον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία της Ουκρανίας.
Ορισμένοι αναλυτές επικαλούνται την περίπτωση της Συρίας, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα και οι συνεργάτες του, είχαν ανεβάσει τους τόνους και ετοιμάζονταν για στρατιωτική επιχείρηση κατά του συριακού καθεστώτος, ενώ στο τέλος «υποχώρησαν», όπως υποστηρίζεται, «συμβιβαζόμενοι» με τον Πούτιν και τον 'Ασαντ.
Επίσης, διατυπώνεται η άποψη ότι ο πρόεδρος Ομπάμα «βιάστηκε» να μιλήσει χθες το βράδυ, προειδοποιώντας τη Μόσχα για συνέπειες και κόστος για οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία.
Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για τις 21.00 (ώρα Ελλάδας), μετά από βρετανικό αίτημα. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, κατά την αποψινή συνεδρίαση του Σώματος δεν αναμένεται να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Βιτάλη Τσούρκιν, με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του, έκανε αναφορά σε «υφιστάμενες συμφωνίες» μεταξύ Μόσχας-Κιέβου και σημείωσε ότι «εμείς ενεργούμε στο πλαίσιο των εν λόγω συμφωνιών».kathimerini

No comments: