Thursday, May 19, 2011


Στ. Μάνος: Ο Σαμαράς είναι εκτός θέματος

Δημοσίευση 19/05/2011 14:14 Ανανέωση 19/05/2011 14:21
Για απροκάλυπτη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ. Στέφανος Μάνος.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Μάνος ανέφερε ότι εάν επρόκειτο για αγώνα δρόμου προς τη χρεοκοπία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά, μάλλον θα τον κέρδιζε ο κ. Σαμαράς.
"Και οι δύο πάνε προς τα εκεί. Αλλά με το σχέδιο του κ. Σαμαρά θα πηγαίναμε απλώς πιο γρήγορα. Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τον ίσιο και βατό δρόμο. Το πρόβλημά του είναι ότι μεσολαβεί μεταξύ του εκεί που είμαστε και του ίσιου δρόμου, ένα βάραθρο. Αλλά δεν το έχει αντιληφθεί αυτό. Και προχώρησε να μας περιγράψει αυτήν την ωραία ημέρα και ωραία διαδρομή μετά το βάραθρο. Αλλά το πώς θα περάσουμε το βάραθρο, δεν μας είπε τίποτα. Είναι τελείως εκτός θέματος. Θεώρησα ότι είναι μια απροκάλυπτη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού" είπε.
Ο κ. Μάνος εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται ούτε πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα. Πρέπει να καταργηθούν οι περισσευούμενοι στο Δημόσιο. Δεν είναι δυνατόν η ιδιωτική οικονομία που πνέει τα λοίσθια αυτή τη στιγμή να πληρώνει συνεχώς για να διατηρούνται περισσευούμενοι άνθρωποι στο Δημόσιο που δεν κάνουν τίποτα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτού του είδους η απίστευτη σπατάλη. Η δική μου άποψη είναι ότι για κάθε περισσευούμενο που συντηρεί ο ιδιωτικός τομέας στο Δημόσιο χάνονται δύο με δυόμισι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Υποστηρίζω ότι αν φύγει κόσμος από το Δημόσιο, θα χάσουν τη δουλειά τους πολύ λιγότεροι στον ιδιωτικό τομέα. Και υπάρχει ένα στοιχείο δικαιοσύνης εν προκειμένω. Γιατί να είναι άνεργοι μόνο του ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου; Χρόνια λέω ότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα σωθούμε από τη χρεοκοπία. Είμαι πεισμένος ότι θα χρεοκοπήσουμε αν δεν γίνει δραστική περικοπή των δαπανών».

1 comment:

lornion said...
This comment has been removed by the author.