Thursday, June 20, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΚΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ
20/06/2013

Στη Βιέννη βρίσκεται από σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). 

Στη διευρυμένη, όπως χαρακτηρίζεται, Σύνοδο της Βιέννης, αναμένονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης από χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ τη συμμετοχή της έχει ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. 

Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του - συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, συζητούνται τα θέματα της επόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27 και 28 Ιουνίου). 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο έχει μέλη 73 κόμματα από 40 χώρες της Ευρώπης, διαθέτει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα με 268 έδρες στο σύνολο των 754, ενώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι 13 από τους 27 ηγέτες του προέρχονται από το ΕΛΚ. 

Στο μεταξύ, για «σημαντική πρόοδο» στην Ελλάδα μιλά η τρόικα με κοινή γραπτή ανακοίνωση των εκπροσώπων των τριών δανειστών (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ), αναφερόμενη στην αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία των υπό συζήτηση θεμάτων οι πολιτικές συζητήσεις θα διακοπούν και αναμένεται να επαναληφθούν στα τέλη Ιουνίου. 

«Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, οι συζητήσεις για την πολιτική θα ανασταλούν, αλλά αναμένεται να επαναληφθούν ως το τέλος του μηνός», αναφέρεται συγκεκριμένα.  elzoni gr

No comments: