Sunday, May 4, 2014

Σπριντ Σαμαρά για τις κάλπες με σύνθημα «Νέα Ελλάδα»

Σπριντ Σαμαρά για τις κάλπες με σύνθημα «Νέα Ελλάδα»

Σε σπριντ δεκαπέντε ημερών προχωρεί η ΝΔ εν όψει των αναμετρήσεων για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.

ΤΟ ΔΙΛΗΜMΑ «Σταθερότητα ή περιπέτεια» είναι το δίλημμα που θα θέσει η ΝΔ στους ψηφοφόρους ώστε να αναδείξει τη σημασία που έχει για τη χώρα η πολιτική σταθερότητα, αλλά και τις διχογνωμίες που επικρατ
ΤΟ ΔΙΛΗΜMΑ
«Σταθερότητα ή περιπέτεια» είναι το δίλημμα που θα θέσει η ΝΔ στους ψηφοφόρους ώστε να αναδείξει τη σημασία που έχει για τη χώρα η πολιτική σταθερότητα, αλλά και τις διχογνωμίες που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα έχει τεθεί ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς
Επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας έχει τεθεί ο πρωθυπουργός και ο βασικός στόχος της στρατηγικής, που έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται, είναι να πείσουν τους πολίτες ότι η ψήφος στο κυβερνών κόμμα ισοδυναμεί με τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας, που αποτελεί -με τη σειρά της- απόλυτη προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.
Βασικό σύνθημα για τη ΝΔ είναι το «Νέα Ελλάδα», καθώς σε αυτό συμπυκνώνεται -όπως τονίζουν τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά- το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή στον τομέα της οικονομίας, του κράτους αλλά και των θεσμικών αλλαγών. Το δίλημμα που θα τεθεί από την πλευρά της ΝΔ είναι το «σταθερότητα ή περιπέτεια» και μέσα από αυτά τα στελέχη του κόμματος θα αναδείξουν τη σημασία που έχει για τη χώρα η πολιτική σταθερότητα και ταυτόχρονα τη διχογνωμία που επικρατεί -όπως υποστηρίζουν- στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να προβάλλονται και τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ, τα οποία θα εκπέμπουν θετικά μηνύματα προς τους πολίτες. Θα περιγράφουν με στοιχεία την εικόνα που εμφάνιζε η ελληνική οικονομία το 2012, όταν ο κ. Σαμαράς αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας και την κατάσταση που σήμερα επικρατεί.
Η εικόνα του πρωθυπουργού δεν θα είναι έντονη σε αυτόν τον πρώτο «κύκλο» της διαφημιστικής καμπάνιας. Αυτό θα συμβεί στα τηλεοπτικά μηνύματα της τελευταίας εβδομάδας. Τότε θα τονιστούν οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, οι παρεμβάσεις του σε ευρωπαϊκά fora και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσιμης διετίας.
Σχέδιο για αρνητική διαφήμιση υπάρχει στο εσωτερικό του κομματικού επιτελείου της ΝΔ, αλλά -όπως επεσήμαναν πρόσωπα που χειρίζονται την καμπάνια- η Συγγρού δεν βιάζεται να τα προβάλει. Το βέβαιον είναι ότι θα αναδειχθούν οι διαφορές που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. ευρώ, δραχμή, μνημόνια, αναδιάρθρωση χρέους), αλλά αυτό θα γίνει μόνον εάν το επιβάλει η ανάγκη συσπείρωσης των οπαδών της ΝΔ, δηλαδή τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου.
Την ερχόμενη εβδομάδα ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε δύο σημεία:
  • Στη σύνοδο του Εurogroup τη Δευτέρα ένα από τα βασικά αντικείμενα θα είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.
  • Στην παρουσίαση, την Τετάρτη, των προτάσεων της ΝΔ για τις θεσμικές αλλαγές. Ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο θα καταθέσουν τις θέσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και μεταξύ άλλων θα επισημάνουν την ανάγκη απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, την αλλαγή των διατάξεων που αφορούν τη βουλευτική ασυλία και τη διάταξη περί παραγραφής.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Ξεκινάει περιοδείες
αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το πλάνο των περιοδειών του πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκινά κύκλο επισκέψεων σε μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί μεταξύ άλλων τα Γιάννενα, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα και την Τρίπολη, ενώ θα «κλείσει» τον «κύκλο» αυτών με την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία. Από τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα εντείνει την καθημερινή δραστηριότητά του με στοχευμένες παρεμβάσεις εντός του Λεκανοπεδίου και στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων θα στηρίξει τον Γ. Κουμουτσάκο αλλά και τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο στην Αθήνα.
Γιάννης Σαραντάκος   ETHNOS

No comments: