Tuesday, November 9, 2010

Η καλύτερη απάντηση στους νταβατζήδες της πολιτικής ζωής θα είναι η επικράτηση Κικίλια

Share

Τέρμα τα κούτσουρα υποψήφιοι

Εκλογικά συμπεράσματα και προοπτική.

Για να ξεκινήσουμε με τα αυτοδιοικητικά αποδεικνύεται ότι τα πρόσωπα πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές των πολιτών.

Τέρμα τα κούτσουρα υποψήφιοι.

Αν αναλύσουμε τα ποσοστά Παχατουρίδη Λαλένη στο Περιστέρι , Χαρδαλιά Κόνσουλα στο Βύρωνα, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι κάνουν τις υπερβάσεις τους με άνεση όταν πρέπει.

Οι υποψήφιοι πρέπει να αφουγκράζονται με συγκατάβαση και κατανόηση τα τοπικά προβλήματα αλλιώς άλλοι μαζεύουν ψήφους σαν τον Μιχαλιολάκο (της Χρυσής Αυγής) και άλλοι γιαούρτια σαν την Πορτάλιου.

Εάν δίναμε στην πολιτική αλαζονεία μετάλλιο αναμφισβήτητα ο Μίχας θα έπαιρνε το χρυσό και ο Κακλαμάνης το αργυρό.

Ο Νικήτας δε θέλοντας να φανεί υπερκομματικός απέφυγε επιμελώς τον πολιτικό συγχρωτισμό με Σαμαρά Κικίλια και μάλλον έχασε.

Για να μην πάω μακρύτερα η νίκη Κικίλια αποτελεί το πλέον ηχηρό χαστούκι της πλεονάζουσας πολιτικής ματαιοδοξίας και φιλαρέσκειας.

Στα καθαρά πολιτικά συμπεράσματα τα άκρως ενδιαφέροντα είναι:

Η αξιοπρεπέστατη εμφάνιση της ΝΔ πιστώνεται καθαρά στον Σαμαρά και την μαχητικότητα του.

Όσοι εντός και εκτός ΝΔ ονειρευόντουσαν συντριπτική ήττα της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές και πρόβλημα ηγεσίας πήγαν νωρίς για ύπνο.

Δημοσκοπήσεις, προβλέψεις, βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις πήγαν όπου και οι περσινές των εσωκομματικών εκλογών.

Η βάση της ΝΔ ξαναγέμισε το ρεζερβουάρ του Αντώνη μέχρι τα μπούνια και του έδωσε το δικαίωμα και την άδεια να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί και τις οποίες αμυδρά έχει περιγράψει στον πρώτο χρόνο της αρχηγίας του.

Ο μύθος του μαρμαρωμένου λίαν ευτραφή αρχηγού που μόνο αυτός μπορεί να κερδίσει καταρρίφτηκε.

Ευτυχώς γιατί η αναμονή της επιστροφής στην Αγιά Σοφιά είναι κουραστική για να αντέξουμε και της ΝΔ στην εξουσία.

Μεγάλος χαμένος σε επίπεδο εντυπώσεων και ουσίας ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Για μιας ήσσονος σημασίας πολιτική μάχη χρησιμοποίησε τα δυνατότερα όπλα που διέθετε, αντί να τα κρατήσει για αργότερα που τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Κατέρριψε σπουργίτι με πύραυλο Κρούζ.

Η μεγάλη αποχή έχει δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή αποστασιοποιημένης πλειοψηφίας που όποιος την μεταγγίσει με επιτυχία στο κόμμα του θα έχει κερδίσει.

Πολίτες απογοητευμένοι από την διαχρονική προκλητική ατιμωρησία διεφθαρμένων πολιτικών και οργισμένοι από την διαχειριστική ανικανότητα προηγούμενων κυβερνήσεων συνιστούν βουβό ποτάμι που ψάχνει διέξοδο.

Ο Σαμαράς με το καθάριο πολιτικό παρελθόν με την ισχυρή ικανότητα έκφρασης και τον πλούτο ιδεών που διαθέτει μπορεί να προσεγγίσει με αποτελεσματικότητα αυτή την πολύφερνη παρέα.

Αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα, καθαρές θέσεις, σκληρές αλήθειες όπου χρειάζεται, νέα ικανά με διάθεση προσφοράς πρόσωπα αποτελούν τα συστατικά μιας επιτυχημένης συνταγής.

Η καλύτερη απάντηση στους πορτιέρηδες της ελληνικής πολιτικής ζωής θα είναι η επικράτηση Κικίλια.

Aris. A

No comments: