Thursday, March 10, 2011

η συναινεση κράτησε......

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Η “συναίνεση” κράτησε μόνο μια μέρα

Share

Διαβάζαμε στις χθεσινές εφημερίδες και ακούγαμε στα ραδιόφωνα και τα κανάλια
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Η (κεντροδεξιά) πολυκατοικία είπε «ναι» στη συνολική λύση». Πεδίο συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία) διαμορφώθηκε κατά τις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συναίνεση στα αυτονόητα ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. Αντ. Σαμαρά».
ΤΑ ΝΕΑ: «Με ζητούµενο την«εθνική συναίνεση» και σε ένα πολιτικό περιβάλλον που παραπέµπει ακόµη και σε έκτακτες πολιτικές εξελίξεις πραγµατοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου µε τους πολιτικούς αρχηγούς και στο τέλος της ηµέρας φάνηκαν τα πρώτα αχνά χαµόγελα.».
To Βήμα:  ”Το καλό κλίμα της συνάντησης των δυο πολιτικών αρχηγώνπήγε να διαταράξει προςστιγμήνη διαρροή από την κυβέρνηση ότι στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου κορυφής τουΕΛΚ στο Ελσίνκι υπάρχει μια ουδέτερη αναφορά στην Ελλάδα .... .».
Γ. Τράγκας: “Όλες οι συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου έγιναν για τα μάτια του κόσμου. Η περίφημη πολυκατοικία της κεντροδεξιάς, όπως απέγινε, στηρίζει τον Γιώργο μας, του λέει Γιωργάρα πήγαινε εκεί να διεκδικήσεις το πακέτο σου και μην πεις ότι κέρδισες πολλά γιατί και εμείς θα πούμε ότι σε στηρίξαμε”.
Και τι γράφουν σήμερα;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Στη γραμμή της σκληρής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και σε μια άλλη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, εκτός του Μνημονίου, επέμεινε χθες ο Αντ. Σαμαράς, μία μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου. ‘’Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κυβέρνηση δεν βλέπει ή δεν καταλαβαίνει αυτό που καταλαβαίνουν οι Έλληνες, αλά έχει μία και αποκλειστική ρότα που της έχει βάλει το Μνημόνιο’’, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα της οικονομικής ευρωστίας με τη ‘θανάτωση’ χιλιάδων ανέργων. ‘’Η κοινωνική συνοχή έχει τραυματιστεί, μαγαζιά κλείνουν, η αγορά έχει ‘στεγνώσει’ και δεν βγαίνει ένας υπουργός να κάνει βόλτα στα κλειστά καταστήματα, δεν βγαίνει ένας Χριστιανός να δώσει μήνυμα ελπίδας’’ παρατήρησε».
ΕΘΝΟΣ: «Ούτε 24 ώρες δεν κράτησαν οι “χαμηλοί τόνοι” που χρησιμοποίησε ο κ. Αντ. Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, γεγονός που υποδηλώνει ότι στο εσωτερικό η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων παραμένει ακόμη το “ζητούμενο” για όλους. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη Θεσσαλονίκη όπου περιόδευσε χθες, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ευθέως για “ανεπάρκεια”. “Δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά. Τα μαγαζιά κλείνουν, η αγορά έχει στεγνώσει και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει: «Θέση μετωπικής μάχης παίρνει το επιτελείο της Ν.Δ. έναντι της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο καταγγέλλει για διγλωσσία και τον καταδεικνύει ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το ναυάγιο της προσπάθειας για εξεύρεση συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα προσέφυγε στο ΔΝΤ και δεσμεύτηκε από τους όρους του Μνημονίου ‘’της ανεργίας, της ύφεσης, των λουκέτων και της δυστυχίας’’. Ένα εικοσιτετράωρο μετά την τετ α τετ συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, η Ν.Δ. αντέδρασε εντονότατα διά του εκπροσώπου της, Γ. Μιχελάκη, στις αιχμές που είχε αφήσει νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο για τον κ. Σαμαρά και τη συμβολή του στην προώθηση των εθνικών θέσεων στο Συμβούλιο του ΕΛΚ».
ΤΑ ΝΕΑ: «Η συναίνεση ανάµεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωµατική αντιπολίτευση κράτησε μόλις λίγες ώρες. Οι χαµηλοί τόνοι εγκαταλείφθηκαν εκατέρωθεν και οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαµαράς, αρχικά µέσω διαρροών και στη συνέχεια µε οξύτατες δηµόσιες δηλώσεις, βρέθηκαν εκ νέου σε τροχιά σκληρής σύγκρουσης. Προχθές το µεσηµέρι, µε την αποχώρηση του προέδρου της Ν.Δ. από το Μέγαρο Μαξίµου και τις πρώτες δηλώσεις του για την κατ’ ιδίαν συνάντησή του µε τον Πρωθυπουργό, ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι ανάµεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς επιτεύχθηκε ένα μίνιµουµ συναίνεσης, ενόψει και των κρίσιµων αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις 24-25 Μαρτίου»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Γ. Παπανδρέου για τα όσα είπε κατά τη χθεσινή του ομιλία προς τους υπουργούς του εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας τον πως, αντί να συντονίσει και να συμμαζέψει το κυβερνητικό του σκορποχώρι, επέλεξε για μία ακόμη φορά να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στη ΝΔ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αλλοπρόσαλλη τακτική του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τη μία μέρα καλεί τον Α. Σαμαρά στο γραφείο του και του ζητά συναίνεση και την επομένη τον κατηγορεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, τη μία μέρα κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πως δεν στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες και την άλλη παραδέχεται τα θετικά σχόλια του ΕΛΚ για τη χώρα μας, κατηγορώντας και πάλι τη ΝΔ».
Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λοιπόν
Και αν δεν κάνω λάθος, μόνο εμείς δεν …σκοντάψαμε
χα χα χααααα   .    αντιγραφικό από το ΑΝΤΙΝΕWS

No comments: