Thursday, March 31, 2011

εκδήλωση προς τιμήν του Γκορμπαστοφ


Εκδήλωση προς τιμήν του Γκορμπατσόφ

E-mailΕκτύπωσηPDF
GorbachevΔιάσημοι αστέρες της μεγάλης οθόνης, τραγουδιστές και πολιτικοί θα παρευρεθούν σήμερα σε μουσική εκδήλωση στο Λονδίνο για να τιμήσουν τον πρώην σοβιετικό πρόεδρο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος στις αρχές του μήνα έκλεισε τα 80ά του γενέθλια. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι αμερικανοί ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Σάρον Στόουν.
Εξάντας
«Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο 'Ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο',» αναφέρει το Royal Albert Hall στην ιστοσελίδα του, όπου προβάλλει την φιλανθρωπική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.
Οι απόψεις των πολιτών στην πρώην Σοβιετική Ένωση σχετικά με τον βραβευμένο με Νομπέλ Ειρήνης Γκορμπατσόφ το 1990 διίστανται καθώς πολλοί αναπολούν την πρώην Σοβιετική Ένωση και κατηγορούν τον Γκορμπατσόφ για την οικονομική κατάσταση που διαμορφώθηκε.
Μία έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πραγματοποιείται προς τιμήν του Γκορμπατσόφ στο Κρεμλίνο και η κρατική τηλεόραση δίνει μεγάλη έκταση στην επέτειο.
Επίσης ο ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ απένειμε στον Γκορμπατσόφ το ανώτατο μετάλλιο της Ρωσίας αποκαλώντας το «μία αρμόζουσα αποτίμηση του μεγάλου έργου που επιτελέσατε ως επικεφαλής του κράτους", αλλά σε μία απόπειρα να κατευνάσει τους επικριτές του, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι το έργο αυτό "μπορεί να αξιολογηθεί με διαφορετικούς τρόπους».
Η μουσική εκδήλωση στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει εμφανίσεις των τραγουδιστών Μπράιαν Φέρι καιΣίρλεϊ Μπάσεϊ, καθώς και του ρώσου διευθυντή ορχήστρας Βαλέρι Γκεργκίεφ, και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Γκορμπατσόφ και Μακμίλαν για τη Στήριξη του Καρκίνου.
Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν ο ηθοποίος και κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, και ο ισραηλινός πρόεδροςΣίμον Πέρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: