Wednesday, May 1, 2013


ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Οργάνωναν χτύπημα στη μπυραρία - Νέο ένταλμα σύλληψης ετοιμάζει ο Ανακριτής

Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναμένεται να εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

Οργάνωναν χτύπημα στη μπυραρία - Νέο ένταλμα σύλληψης ετοιμάζει ο Ανακριτής
Το νέο ένταλμα αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους, ο 22χρονος Ανάργυρος Ντάλιος και ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης - Πούλος.
Και οι δύο έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συνδέοουν τους συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ένοπλες ληστείες, (αποδιδόμενες από την Αστυνομία στην ομάδα που συμμετείχε στην διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης) καθώς και με κρησφύγετα που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Οργάνωναν χτύπημα στη μπυραρία - Νέο ένταλμα σύλληψης ετοιμάζει ο Ανακριτής
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, στην κατοχή των δύο καταζητούμενων για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας, Αργύρη Ντάλιου, 22 ετών και Φοίβου Χαρίση- Πούλου, 23 χρόνων, κατά την ώρα της σύλληψης βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, με τις φωτογραφίες τους και άλλα ονόματα.
Ειδικότερα, ο Ντάλιος, είχε στην κατοχή του το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με αριθμό ΑΖ-131668, που εκδόθηκε την 01-12-2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, με στοιχεία Τραπελίδης Νεόφυτος του Νικολάου και της Ουρανίας, που γεννήθηκε στις 03-12-1990. Στην κατοχή του Χαρίση - Πούλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-098375, το οποίο είχε εκδοθεί στις 20-11-2008 από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, υπό στοιχεία Βάγιας Αλέξανδρος Ηλίας του Γεωργίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 07-07-1988 στο Χολαργό Αττικής.
Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, είναι ηλικίας 31, 40 και 30 ετών και κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ και οι πέντε κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν βάλει στο μικροσκόπιο δέκα ακόμη ληστείες που έχουν διαπραθχεί σε Αθήνα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, γιατί υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν κάποιοι από τους πέντε υπόπτους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».
Από τους πέντε συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό ( DNA ), από τα οποία προέκυψαν τα εξής:
Ο γενετικός τύπος του Ντάλιου Ανάργυρου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:
• σε φορτιστή, ζεύγος γυαλιών ηλίου, διακόπτη-πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα στο κρησφύγετο επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα
• σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού στο κρησφύγετο επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό
• σε γάντι που βρέθηκε σε κρησφύγετο επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα
• σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου
• σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ' αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στη ληστεία της ΑΤΕ Φλώρινας
• σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος, ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο αυτοκίνητα και σε φορητό πομποδέκτη, στην ίδια ληστεία, στο Βελβεντό Κοζάνης
• σε γάντι, που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία στα ΕΛΤΑ στο Νέο Φάληρο Αττικής, σε αναπηρικό αμαξίδιο, σε ληστεία στην ΑΤΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και
• σε ελαστικό ύφασμα, στο κρησφύγετο επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, στα Τουρκοβούνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ληστεία στα ΕΛΤΑ Π. Φαλήρου, οι δράστες χρησιμοποίησαν για παραπλάνηση ένα παιδικό καροτσάκι και διέφυγαν με ένα μικρό σχολικό λεωφορείο, ενώ στην ληστεία της ΑΤΕ Νέου Ηρακλείου, ο ένας μπήκε με αναπηρικό καροτσάκι στην τράπεζα.
Ο γενετικός τύπος του Χαρίση - Πούλου Φοίβου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων:
• σε αποτσίγαρα, στο κρησφύγετο επί της οδού Διστόμου 87, στον Κολωνό
• σε μπουκάλι, στη ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας
• σε γάντι και σε κλείστρο πιστολιού, στην ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης
• σε ξυραφάκι, στο κρησφύγετο επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι και
• σε πουκάμισο, στο κρησφύγετο επί της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δυκονύμου 20, στα Τουρκοβούνια.
Ο γενετικός τύπος του 31χρονου ταυτίζεται με γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε κηλίδες αίματος στη ληστεία της ΑΤΕ Φλώρινας και σε ακουστικά κινητού τηλεφώνου, σε ληστεία της ΑΤΕ Πυργετού Λάρισας, η οποία προέκυψε ότι είχε γίνει από την ίδια ομάδα, μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Ο γενετικός τύπος του 30χρονου εμπεριέχεται σε γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε σε βαριοπούλα, στη ληστεία της ΑΤΕ Πυργετού Λάρισας.
Τέλος, ο γενετικός τύπος του 40χρονου, σύμφωνα με την ανακοίνωση είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε όπλο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό μετώπου, κουκούλα τύπου full face και γάντια, που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, σε προηγούμενη σύλληψή του το 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.    ΕΘΝΟΣ

No comments: