Thursday, May 30, 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΝΔ: Εισάγει προσθήκες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό

ΝΔ: Εισάγει προσθήκες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό
Προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του εισάγει η ΝΔ.
Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή) είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Προσθέτει οτι προσδοκά ότι όλα τα κόμματα - πλην της Χρυσής Αυγής - θα τις ψηφίσουν αφού κανένας -όπως επισημαίνει- δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ν.Δ. τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της ΚΕΝΕ. Επισημάναμε, επίσης, ότι απαιτούνται μόνον ορισμένες προσθήκες σ΄ αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του. Αυτές τις προσθήκες εισάγουμε σήμερα. Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».     HMERHSIA

No comments: