Tuesday, July 23, 2013

antidraseis .......

Mια ακόμη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει συναντά τις αντιδράσεις των βολεμένων

Share
Όταν στην Ελλάδα έδεναν τους σκύλους με λουκάνικα και υπήρχαν λεφτά για πέταμα, δεν θα διανοούνταν κανείς να κλείσει νοσοκομεία ή να αλλάξει το χαρακτήρα τους. Όταν, όμως, τα λεφτά σώθηκαν και το κατάλαβε και ο Γ. Παπανδρέου, είχε αναθέσει στον Αν. Λοβέρδο να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Να μαζέψει τις απίστευτες σπατάλες δηλαδή, να βρει τα νοσοκομεία που δεν έπρεπε να υπάρχουν ή που θα έπρεπε να αλλάξουν και να γίνει μια καλύτερη κατανομή των κονδυλίων χωρίς να υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ο Λοβέρδος έκανε μελέτες, έκανε σχέδια, ανακοίνωσε με στόμφο το όραμά του, αλλά ποτέ δεν τόλμησε κληροδοτώντας στην παρούσα κυβέρνηση το βαρύ φορτίο.
Τώρα, λοιπόν, ο Α. Γεωργιάδης ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης 6 νοσοκομείων στην Αθήνα, τα οποία δε θα κλείσουν αλλά θα γίνουν κέντρα υγείας. Δεν θα είναι γενικές κλινικές δηλαδή αφού έτσι κι αλλιώς η πληρότητά τους είναι χαμηλή.
Τα έξι πρώτα νοσοκομεία της Αττικής που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων είναι το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών), το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Αγία Ελένη), το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική), το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ) και το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ).
Σύμφωνα με περυσινή έρευνα η πληρότητα είναι η εξής για ορισμένα νοσοκομεία.
•    Πολυκλινική – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής – πληρότητα κλινών 43%
•    Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων 44%
•    Νοσοκομείο Μελισσίων – Αμαλία Φλέμινγκ 47%
•    Κωνσταντινοπούλειο Νέας Ιωνίας 41%
•    Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» 38%
•    Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος 50%
Δηλαδή τα μισά και παραπάνω κρεβάτια είναι άδεια, δεν έχουν ασθενείς. Δεν επιβάλλεται λοιπόν η χρήση τους; Γιατί αντιδρούν οι συνδικαλιστές των γιατρών και των λοιπών εργαζόμενων; Μήπως γιατί μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας; Μήπως γιατί θα μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομεία και θα έχουν περισσότερη δουλειά; Μήπως γιατί ξεβολεύονται;  Ή μήπως γιατί τελειώνει το πάρτι για ορισμένους από αυτούς;
Γιατί μια ακόμη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει συναντά τις αντιδράσεις των… αντιδραστικών;

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.     antinews

No comments: