Monday, January 20, 2014

Η ανεργία εξελίσσεται σε παγκόσμιο πρόβλημα

Η ανεργία εξελίσσεται σε παγκόσμιο πρόβλημα

σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Η ασθενής οικονομική ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έχει περιορίσει τις θέσεις εργασίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι σχεδόν 202 εκατομμύρια άτομα παρέμειναν άνεργα το 2013, κατά 5 εκατομμύρια περισσότερα απ’ ότι το 2012.  Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας αναφέρει ότι η αύξηση της ανεργίας σημειώθηκε σε περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ασίας, και της υποσαχάριας Αφρικής καθώς και της Ευρώπης.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι 23 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αποθαρρυνθεί και έχουν σταματήσει να ψάχνουν για δουλειά.  Αναφέρει επίσης ότι πάνω από 74 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 με 24 ετών παρεμειν να άνεργα το 2013. Η ανεργία των νέων ανέρχεται πάνω από 13%, δηλαδή είναι διπλάσια από την παγκόσμια ανεργία.

 Ο διευθυντής της ΔΟΕ Γκί Ράιντερ επεσήμανε ότι οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας πρέπει άμεσα να επανεξετάσουν την πολιτική τους και να καταβάλλουν εντονότερες προσπάθειες στήριξης «επιχειρήσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας».

Ο Ραίντερ προβλέπει επιδείνωση της ανεργίας μέσα στα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι μέχρι το 2018 ο αριθμός των ανέργων θα φτάσει τα 215 εκατομμύρια.

Η ΔΟΕ επίσης αναφέρει ότι ο αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται στο όριο φτώχειας έχει μειωθεί παγκοσμίως αλλά με βραδύτερο ρυθμό απ ΄ότι σε προηγούμενες δεκαετίες. 839 εκατομμύρια εργαζόμενοι, δηλαδή το ένα τέταρτο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, ζουν με 2 δολάρια ή και λιγότερα την ημέρα.    VOA

No comments: