Friday, January 24, 2014

Βαρύ το κλίμα με την τρόικα που αρνείται να επιστρέψει

Ανησυχεί η μακρά απουσίαΒαρύ το κλίμα με την τρόικα που αρνείται να επιστρέψει
24/01/2014
Η μακρά απουσία της τρόικας από την Αθήνα – για πρώτη φορά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα σημεία διαφωνιών – προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση και δημιουργεί ανησυχίες για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Το θέμα θα συζητήσουν στη σημερινή συνάντησή τους, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου από κοινού να εξετάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, που καθίστανται ακόμη δυσκολότερες εκ του γεγονότος ότι διεξάγονται δια… αλληλογραφίας.
Η κατάσταση στασιμότητας και η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, επιβαρύνουν και το σύνολο του κυβερνητικού έργου, καθώς μοιραία το ενδιαφέρον έχει στραφεί προς την πλευρά των δανειστών.
Ενόψει μάλιστα του Eurogroup της Δευτέρας, όλα δείχνουν πως υπάρχει κίνδυνος το κλίμα για την Ελλάδα να επιστρέψει στο… χαμηλό βαρομετρικό, παρά το γεγονός ότι είναι η χώρα που προεδρεύει στην ΕΕ.
Χθες, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσο και για τις επαφές που ο κ. Στουρνάρας είχε στις Βρυξέλλες.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι στο Eurogroup η Ελλάδα δεν θα υπάρχει ως βασικό θέμα – αν και θεωρείται βέβαιο πως, αν και εκτός… μενού, «ελληνικό ζήτημα» με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα υπάρξει.
«Είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση, φτάνουμε προς το τέλος και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας πως η αποστολή στοιχείων και η διαπραγμάτευση συνεχίζονται.
Στο πλαίσιο πάντως του γνωστού «σκοτσέζικου ντους», ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Capital», μίλησε για «εν μέρει εντυπωσιακή πρόοδο», ζητώντας ωστόσο περισσότερες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στην εξυγίανση του κράτους και της οικονομίας.   ELZONI.GR

No comments: