Monday, January 20, 2014

Η κυβέρνηση της Συρίας έτοιμη για κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι

Ειδήσεις / ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Συρίας έτοιμη για κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι

ανάλογο σχέδιο υπέβαλε ο Υπουργός Εξωτερικών Γουαλίντ Αλ Μοαλλέμ
Σεργκέι Λαβρώφ και Γουαλίντ Αλ Μοαλλέμ
Σεργκέι Λαβρώφ και Γουαλίντ Αλ Μοαλλέμ
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Σχέδιο της κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, παρέδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ Αλ Μοαλλέμ, κατά την συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ.  Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε έτοιμος να συζητήσει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τους αντάρτες.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα την Παρασκευή ο κ. Μοαλλέμ, δήλωσε ότι παρέδωσε τις προτάσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ειρηνευτικές συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας στη Γενεύη.

Η αντιπολίτευση της Συρίας αποφασίζει σήμερα για την συμμετοχή της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα.

Ο “Εθνικός Συνασπισμός της Συρίας” δέχεται έντονες αμερικανικές πιέσεις για να συμμετάσχει στην συνδιάσκεψη, η οποία έχει στόχο την δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζών Κέρι, οι συνομιλίες είναι η “καλύτερη ευκαιρία που έχει η αντιπολίτευση να πετύχει τους στόχους του Συριακού λαού και της επανάστασης”.

Μέχρι στιγμής οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αρνούνται να συμμετάσχουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 22 Ιανουαρίου, χωρίς δέσμευση ότι ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άλ Ασάντ, θα παραιτηθεί.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στις συνομιλίες της 22ας Ιανουαρίου.   VOA

No comments: