Monday, February 17, 2014

«Aνείπωτες βαρβαρότητες» κατά του βορειοκορεατικού λαού επισημαίνει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών Εκτύπωση Σχόλια Μοιραστείτε το άρθρο Pin It ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ VOA News 17.02.2014 Λεπτομερή έκθεση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κορέα δημοσίευσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Η έκθεση κάνει λόγο για «ανείπωτες βαρβαρότητες» κατά του βορειοκορεατικού λαού και αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Πιονκγιάνκ με την πολιτική της έχει προβεί σε «άνευ προηγουμένου, για το σύγχρονο κόσμο, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Η έκθεση δημοσιεύτηκε στη Γενεύη και είναι το αποτέλεσμα έρευνας ενός έτους, που περιλαμβάνει καταθέσεις για βασανισμούς, βιασμούς και δολοφονίες σε στρατόπεδα εργασίας της Βορείου Κορέας. Η έκθεση αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα συστηματικά εξολόθρευε, βασάνιζε και υποδούλωνε το λαό της, διέταζε την διενέργεια αμβλώσεων, κατά καταδίωκε τους πολίτες της βάση πολιτικών και θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, καθώς και λόγω φύλου και φυλετικής προέλευσης. Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ζητά από τη διεθνή κοινότητα την παραπομπή της κυβέρνησης της Βορείου Κορέας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Διπλωμάτες της Βορείου Κορέας στη Γενεύη απέρριψαν την έκθεση λέγοντας ότι «αποτελεί όργανο πολιτικής συνομωσίας που στοχεύει να σαμποτάρει το σοσιαλιστικό σύστημα». Ωστόσο, η Κίνα που αποτελεί τον στενότερο εμπορικό εταίρο της Β. Κορέας δηλώνει ότι θα εμποδίσει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έκθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο. Όπως επισημαίνει μάλιστα η Κίνα, τα ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα επιλυθούν μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου.

«Aνείπωτες βαρβαρότητες» κατά του βορειοκορεατικού λαού

επισημαίνει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Λεπτομερή έκθεση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κορέα δημοσίευσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η έκθεση κάνει λόγο για «ανείπωτες βαρβαρότητες» κατά του βορειοκορεατικού λαού και αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Πιονκγιάνκ με την πολιτική της έχει προβεί σε «άνευ προηγουμένου, για το σύγχρονο κόσμο, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στη Γενεύη και είναι το αποτέλεσμα έρευνας ενός έτους, που περιλαμβάνει καταθέσεις για βασανισμούς, βιασμούς και δολοφονίες σε στρατόπεδα εργασίας της Βορείου Κορέας.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα συστηματικά εξολόθρευε, βασάνιζε και υποδούλωνε το λαό της, διέταζε την διενέργεια αμβλώσεων, κατά καταδίωκε τους πολίτες της βάση πολιτικών και  θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, καθώς και λόγω φύλου και φυλετικής προέλευσης.

Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ζητά από τη διεθνή κοινότητα την παραπομπή της κυβέρνησης της Βορείου Κορέας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Διπλωμάτες της Βορείου Κορέας στη Γενεύη απέρριψαν την έκθεση λέγοντας ότι «αποτελεί όργανο πολιτικής συνομωσίας  που στοχεύει να σαμποτάρει το σοσιαλιστικό σύστημα».

Ωστόσο, η Κίνα που αποτελεί τον στενότερο εμπορικό εταίρο της Β. Κορέας δηλώνει ότι θα εμποδίσει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έκθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο. Όπως επισημαίνει μάλιστα η Κίνα, τα ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα  και θα επιλυθούν μέσω του εποικοδομητικού  διαλόγου.  voa

No comments: