Monday, February 17, 2014

Κέρι: Επίσκεψη στην Κίνα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας

Κέρι: Επίσκεψη στην Κίνα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας

ο αμερικανός ΥΠ.ΕΞ κάλεσε κινέζους αξιωματούχους να πιέσουν την Πιονγκγιάνγκ να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Τζόν Κέρι, στο Πεκίνο. Μάλιστα ο κ. Κέρι κάλεσε τους Κινέζους ηγέτες να πιέσουν την Πιονγκγιάνγκ να βάλει τέλος στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε γίνει νωρίτερα δεκτός από τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Ανάκτορο του Λαού.

Οι συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι ήταν "πολύ εποικοδομητικές, πολύ θετικές και χαίρομαι που είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε λεπτομερώς ορισμένες από προκλήσεις που τίθενται από τη Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο κ. Κέρι στους δημοσιογράφους.

Αυτή είναι η τέταρτη περιοδεία μέσα σε ένα χρόνο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ασία, που αποτελεί «άξονα» της αμερικανικής διπλωματίας για την κυβέρνηση Ομπάμα, και πραγματοποιείται σε μια περίοδο αναζωπύρωσης των εντάσεων.

Επίσης, ο κ. Κέρι κάλεσε την Κίνα να επιδείξει περισσότερη «διαφάνεια», μετά τις εντάσεις που προκάλεσε η μονομερής επιβολή από το Πεκίνο της «ζώνης εναερίου ελέγχου» στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

No comments: