Tuesday, November 10, 2015

Τσακαλώτος μετά Eurogroup: Είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας

Τσακαλώτος μετά Eurogroup: Είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας

Είναι ανάγκη να κλείσουν τα τελευταία προαπαιτούμενα του 1ου πακέτου, είπε
Τσακαλώτος μετά Eurogroup: Είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας
1
εκτύπωση  

«Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει μία εβδομάδα για να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως είπε, το Eurogroup επεσήμανε την ανάγκη να κλείσουν τα τελευταία προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου, ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά, γρήγορα και με οργανωμένο τρόπο.

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε θύματα της επιτυχίας μας» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διότι όπως εξήγησε, οι τράπεζες πρέπει τώρα να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ολόκληρη η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
«Θα είμαι πολύ σύντομος διότι  ολοένα και περισσότερο ο χρόνος που αναλώνεται για την Ελλάδα μειώνεται όλο και πιο πολύ και συζητούμε άλλα θέματα καθώς τα πράγματα γίνονται καλύτερα.
Είχαμε μια καλή συνάντηση στο Eurogroup. Συζητήσαμε  για το πόσα από τα  προαπαιτούμενα έχουμε ολοκληρώσει. Υπήρξε κάποια καθυστέρηση, αλλά οι περισσότεροι ήταν πολύ ευχαριστημένοι επειδή έχουμε κάνει τόση πολλή δουλειά τόσο γρήγορα και με τόσο οργανωμένο τρόπο. Πιεζόμαστε λίγο διότι, όπως γνωρίζετε, η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε «θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας», διότι οι τράπεζες δείχνουν να ανακεφαλαιοποιούνται λίγο νωρίτερα, οπότε ορισμένα από τα θέματα που θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε αργότερα καλούμαστε να τα διευθετήσουμε νωρίτερα. Έχουμε τώρα μια εβδομάδα για να τελειώσουμε κάποια από τα πράγματα που έχουν απομείνει από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων.
Είχαμε να συζητήσουμε μερικά θέματα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό το τρίγωνο που περιέχει την ανακεφαλαιοποίηση, τους κανόνες που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών και το χρηματοπιστωτικό τομέα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Έχω, λοιπόν, κάθε προσδοκία ότι θα έχουμε πολύ καλά νέα σε μια εβδομάδα από τώρα».  ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments: