Thursday, November 19, 2015

Η μουσουλμάνα που φόρεσε την αμερικανική σημαία Την αντίθεσή της στη δραματική αύξηση του αντιμουσουλμανικού μένους μετά τις τρομοκράτες επιθέσεις στο Παρίσι, θέλησε να καταδείξει μια μουσουλμάνα που ζει στις ΗΠΑ Η μουσουλμάνα που φόρεσε την αμερικανική σημαία Η Σάμπα Αχμέντ, ιδρύτρια της Ρεμπουμπικανικής Μουσουλμανικής Συμμαχίας, εμφανίστηκε σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου Fox φορώντας ως χιτζάμπ την παραδοσιακή αμφίεση των μουσουλμάνων γυναικών, την αμερικανική σημαία. Η εμφάνιση της Αχμέντ έκανε αίσθηση, το ίδιο και το μήνυμα που ήθελε να περάσει με τον τρόπο αυτό: «Προσπάθησα να δείξω ότι είναι ότι είμαστε Αμερικανοί, είμαστε Μουσουλμάνοι, είμαστε Ρεπουμπλικάνοι. Έχουμε την ανάγκη να συνυπάρχουμε και να γινόμαστε αποδεκτοί», είπε ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρέπει να κλείσουν τα τεμένη στις ΗΠΑ ως μέσο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Κάποια επαίνεσαν τον πατριωτισμό της γράφοντας πως μια χιτζάμπ με την αμερικανική σημαία είναι «το πιο αμερικανικό πράγμα που έχω δει ποτέ», ενώ άλλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκιά τους γράφοντας πως κάποιοι στρατιώτες πέθαναν πολεμώντας για τη σημαία αυτή και δεν πρέπει να φοριέται ως ένδυμα. Πηγή: BBC

ΜΙΑ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η μουσουλμάνα που φόρεσε την αμερικανική σημαία

Την αντίθεσή της στη δραματική αύξηση του αντιμουσουλμανικού μένους μετά τις τρομοκράτες επιθέσεις στο Παρίσι, θέλησε να καταδείξει μια μουσουλμάνα που ζει στις ΗΠΑ

Η μουσουλμάνα που φόρεσε την αμερικανική σημαία
Η Σάμπα Αχμέντ, ιδρύτρια της Ρεμπουμπικανικής Μουσουλμανικής Συμμαχίας, εμφανίστηκε σε εκπομπή του αμερικανικού δικτύου Fox φορώντας ως χιτζάμπ την παραδοσιακή αμφίεση των μουσουλμάνων γυναικών, την αμερικανική σημαία.
Η εμφάνιση της Αχμέντ έκανε αίσθηση, το ίδιο και το μήνυμα που ήθελε να περάσει με τον τρόπο αυτό: «Προσπάθησα να δείξω ότι είναι ότι είμαστε Αμερικανοί, είμαστε Μουσουλμάνοι, είμαστε Ρεπουμπλικάνοι. Έχουμε την ανάγκη να συνυπάρχουμε και να γινόμαστε αποδεκτοί», είπε ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρέπει να κλείσουν τα τεμένη στις ΗΠΑ ως μέσο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Κάποια επαίνεσαν τον πατριωτισμό της γράφοντας πως μια χιτζάμπ με την αμερικανική σημαία είναι «το πιο αμερικανικό πράγμα που έχω δει ποτέ», ενώ άλλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκιά τους γράφοντας πως κάποιοι στρατιώτες πέθαναν πολεμώντας για τη σημαία αυτή και δεν πρέπει να φοριέται ως ένδυμα.

Πηγή: BBC 

No comments: