Tuesday, November 10, 2009

Ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

10-11-2009

Israeli Prime Minister Benhamin Netanyahu, left, meets with US President Barack Obama at White House, 19 May 2009 (Israeli Govt handout photo)
O Πρωθυπουργός του Ισραήλ με τον Πρόεδρο Ομπάμα σε παλαιότερη συνάντηση.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε τη Δεύτερα το βράδυ, τοπική ώρα,με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στα πλαίσια προσπαθειών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους.

Σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες εξέτασαν ευρεία γκάμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, το Ιράν και την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα, ο κ. Νετανιάχου, στα πλαίσια ομιλίας τη Δεύτερα το πρωί στην ετησία συνάντηση των Εβραϊκών Ομοσπονδιών Βορείου Αμερικής επεσήμανε ότι πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι η επίτευξη μόνιμης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Αλλά η κατάσταση περιπλέκεται καθώς ο κ Αμπάς δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Ιανουαρίου και αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με το Ισραήλ. Τη Δευτέρα ο ανώτερος διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ επανέλαβε προειδοποιήσεις ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν σημαντικά βήματα αν θέλουν ακόμα να διαπραγματευτούν με την Παλαιστινιακή Αρχή.from VOA

No comments: