Saturday, November 28, 2009

Β. Μιχαλολιάκος: Υπάρχει αγωνία στην κοινωνική βάση της Ν.Δ. NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 12:26

Β. Μιχαλολιάκος: Υπάρχει αγωνία στην κοινωνική βάση της Ν.Δ.

«Υπάρχει αγωνία στην κοινωνική μας βάση» παραδέχθηκε μιλώντας στον ρ/σ Real Fm o Βασίλης Μιχαλολιάκος, «αν θα αποδεχθεί ο μη εκλεγείς το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής ομαλά και ήρεμα και ο εκλεγείς θα επιδείξει τη γενναιότητα που οφείλει».

Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε ότι προσωπικά δεν ανησυχεί, γιατί εμπιστεύεται όλους τους υποψηφίους, και προπαντός τη δυναμική της κοινωνικής βάσης, προσθέτοντας ότι όσοι περισσότεροι ψηφίσουν, «τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει και ο αρχηγός, αλλά και η ενότητα» του κόμματος. Αναλύοντας τη στάση του νέου αρχηγού, τη χαρακτήρισε «καθοριστική» για τη σφυρηλάτηση της εσωτερικής συνεργασίας στο κόμμα και της ενότητας. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, «η λειτουργία του κόμματος μετά από μία τόσο βαθιά και πρωτόγνωρη διαδικασία κυρίως εξαρτάται από το νικητή. Οφείλει να δείξει γενναιότητα και να μην μικρύνει το κόμμα στο μέτρο της δικής του ομάδας, ή των δικών του υποστηρικτών». Παράλληλα προσέθεσε ότι «εκείνοι που μας έφυγαν δεν είναι εχθροί μας. Φταιμε εμείς που έφυγαν και όχι εκείνοι – για κάθε εκλογική ήττα. Δεν φταίει ο λαός, ούτε ο πολιτικός αντίπαλος, ούτε οι δημοσιογράφοι. Εμείς φταίμε» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη στήριξή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ξεκαθάρισε ότι εκτιμά βαθύτατα και τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ωστόσο όπως είπε, ο Σαμαράς είχε ξεχωρίσει γιατί είχε ένα ηγετικό εκτόπισμα και συνέχισε: «Ουσιαστικά καταξιώθηκε ως ο ηγέτης της γενιάς μας (...) και εάν δεν είχαν συμβεί όσα συνέβησαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, θα είχε γίνει και αρχηγός και πρωθυπουργός. Αν κάποιος ζημιώθηκε, είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς που έζησε τη δική του πολιτική έρημο».

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι Αντώνης Σαμαράς έχει μία «ηγετική λάμψη» και μία ποιότητα πολιτικού λόγου, που «όχι μόνο συσπειρώνει αλλά και διευρύνει την παράταξη.

1 comment:

lornion said...

Είναι τώοντι αληθές το λεγόμενον υπό του βουλευτού Μ.Μιχαλολιάκου ότι ο Σαμαράς έχει "μια ηγετική λάμψη" και μία ποιότητα πολιτικού λόγου που όχι μόνο συσπειρώνει αλλά και διερύνει την παράταξη.Ελπίζω και πιστεύω οτι η παράταξη θα ενδυναμωθεί αν το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών είναι θετικό για τον Α.Σαμαρά.λορνιον.- από Τορόντο.