Friday, February 11, 2011

Σαμαράς: Σε μόνιμη ασφυξία από το Μνημόνιο

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συναινέσει στην εφαρμογή και νέων μέτρων λιτότητας που ενδέχεται να επιβάλει η τρόικα», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.15:33 11/2
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Ανεβάζει τον πήχη της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αντώνης Σαμαράς που παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τα αγροτικά στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συναινέσει στην εφαρμογή και νέων μέτρων λιτότητας που ενδέχεται να επιβάλει η Τρόικα.  

«Συζητείται, όχι απλώς νέα «επικαιροποίηση» του Μνημονίου, που υπογράψατε πέρσι. Συζητείται Μνημόνιο ΙΙ που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και που θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής.

Σαμαράς: Σε μόνιμη ασφυξία από το Μνημόνιο
Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο ΙΙ» τόνισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας μάλιστα ότι: «Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να πάτε να την βρείτε αλλού. Πέρσι βρήκατε να σας στηρίξουν. Σήμερα είναι δύσκολο. Αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, οι πάντες σας εγκαταλείπουν».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Καταγγέλλετε πια όλη την κοινωνία ως «άθροισμα συντεχνιών». Τελικά η πιο επικίνδυνη συντεχνία έχετε γίνει εσείς οι ίδιοι. Τάζετε στους πάντες τα πάντα. Κι ύστερα έρχεστε και τα παίρνετε όλα. Τάχα διαφωνείτε μεταξύ σας, άλλος εμπαιγμός κι αυτός. Κι όταν, βέβαια, έρχεται η ώρα ψηφίζετε τα πάντα!» είπε συμπληρώνοντας ότι «Μέχρι τώρα προκαλέσατε στον ελληνικό λαό «σοκ και δέος». Τώρα δημιουργείτε όλο και περισσότερη οργή».
«Εμπαιγμός των αγροτών»
Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό τον αγροτών. «Φτάσατε στο σημείο να απαγορεύετε τη συνάθροιση. Και να συλλαμβάνετε ανθρώπους- στις Σέρρες – επειδή… «συναθροίστηκαν» είπε και συμπλήρωσε: «ξέραμε ότι είστε λαϊκιστές και θυμόμαστε και περιόδους αναλγησίας. Θυμόμαστε τα κατορθώματά σας, όταν ξεφουσκώνατε τα λάστιχα των τρακτέρ. Τώρα, όμως καταλάβαμε και κάτι παραπάνω: ότι το ’χετε χάσει εντελώς, έχετε χάσει τη μπάλα».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των διαφόρων επαγγελματικών κλάδων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει το μέτρο και το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. 
«Έχετε ένα μεγάλο ελάττωμα. Όλες οι κοινωνικές απαιτήσεις - συντεχνιακές και μη - όταν είστε στην αντιπολίτευση είναι «τα δίκαια του λαού», που πρέπει να ικανοποιηθούν στο ακέραιο. Τα ίδια ακριβώς αιτήματα, αν τα διεκδικούν από δική σας κυβέρνηση, τα χαρακτηρίζετε «αντικοινωνικές συμπεριφορές»!
Θεωρείτε «αντικοινωνικές συντεχνίες» και τους φορτηγατζήδες και τους αυτοκινητιστές και τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και τους αγρότες τώρα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε την ολομέτωπη επίθεσή του λέγοντας ότι : «Όλους τους ξεγελάσατε. Όλους τους εμπαίξατε. Και τώρα στρέφεστε εναντίον όλων».
Δ. Αλειφερόπουλος

No comments: