Sunday, July 1, 2012


Διαζύγιο ζητά η Βίκυ από τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Πληροφορίες ότι ο πρώην υπουργός θα δώσει ονόματα πολιτικών
1 Ιουλίου 2012 14:12
Διαζύγιο ζητά η Βίκυ από τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το ζεύγος Άκη Τσοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη έφτασε στα πρόθυρα του διαζυγίου, κυρίως μετά το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να αποφυλακιστεί, ακόμη και με την υποχρέωσή της να βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η νευρικότητα της Βίκυς φέρεται ότι χτύπησε... κόκκινο μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της, καθώς έκρινε ότι το δημόσιο συμφέρον μετράει περισσότερο από το συμφέρον του 5,5χρονου παιδιού της, το οποίο η ίδια επικαλείται κατά κόρον. Η απόφαση της Δικαιοσύνης, που διέψευσε τις ελπίδες της κ. Σταμάτη για αποφυλάκιση, λειτούργησε σαν φιτίλι στην ήδη δοκιμαζόμενη ψυχολογία της.

Ψυχολογικό ράκος
Η σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε πλήρη άγνοια «για ζητήματα αναγόμενα στην πολιτική του δραστηριότητα ως βουλευτού ή υπουργού...», ούτε είχε ποτέ -όπως υποστηρίζει- «οποιαδήποτε πληροφόρηση για οποιοδήποτε γεγονός κυβερνητικής πολιτικής», κάτω από το βάρος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, έφτασε στα πρόθυρα του χωρισμού!

Η παραμονή της στη φυλακή, μακριά από τον 5,5χρονο γιο της, που φέρεται να ζει σε ένα χωριό έξω από την Αταλάντη, μαζί με τους ηλικιωμένους γονείς της, φέρεται να την έχει τσακίσει ψυχολογικά.


Κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους ενός κελιού, μακριά από την παραμυθένια χλιδή του νεοκλασικού τους, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έφτασε να σκέφτεται και να συζητάει ακόμη και το ενδεχόμενο να υποβάλει αγωγή διαζυγίου σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Κατηγορούμενη και η ίδια ως μέλος «εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Ακη Τσοχατζόπουλο», φέρεται να συνειδητοποιεί ότι ο άλλοτε πανίσχυρος σύζυγός της δεν μπορεί να τη βοηθήσει, καθώς βρίσκεται και ο ίδιος στην άλλη άκρη των φυλακών Κορυδαλλού, σε ένα άλλο κελί, υπό το βάρος κατηγοριών που επισύρουν πολυετείς ποινές.

Νομικοί κύκλοι τόνισαν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι η κ. Σταμάτη εξέταζε το ενδεχόμενο να υποβάλει αγωγή διαζυγίου σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, επικαλούμενη «ισχυρό κλονισμό του γάμου» τους μετά τις αποκαλύψεις περί ημερολογίων, σημειωμάτων, offshore εταιρειών κλπ., με την ελπίδα ότι ίσως έτσι η Δικαιοσύνη κρίνει πως η ίδια δεν είχε συμμετοχή.
Ατομα από το περιβάλλον της φυλακής κάνουν λόγο για δυνατά παράπονα και επικρίσεις που δέχεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τη σύζυγό του, Βίκυ, για την κατάσταση που βιώνει η ίδια και το παιδί τους.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι στις συναντήσεις του ζεύγους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών, υπάρχει ένταση, ενώ η Βίκυ ακούγεται να λέει στον πρώην υπουργό: «Είμαι στη φυλακή άδικα. Πώς το ανέχεσαι αυτό;».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό στις συναντήσεις Βίκυς και Ακη, γίνεται αναφορά και στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, η οποία επίσης βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για την ίδια υπόθεση.
Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο γυναικών δεν είναι οι καλύτερες, εξάλλου ακόμη και στις φυλακές κρατούνται σε διαφορετικές πτέρυγες, οι οποίες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
Το κλίμα είχε βαρύνει ακόμη περισσότερο τις τελευταίες μέρες, όταν η Βίκυ Σταμάτη πληροφορήθηκε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου πρότεινε ως μάρτυρα στην ανάκριση πρόσωπο από τη φρουρά που είχε ο πρώην υπουργός.
Αυτό εξόργισε την κ. Σταμάτη, καθώς ο μάρτυρας στην κατάθεσή του -κατά πληροφορίες- φέρεται να απέδωσε τον σπάταλο βίο του πρώην υπουργού στον χαρακτήρα και στις απαιτήσεις της συζύγου του, την οποία θεωρεί απαρχή του προβλήματος.
Εξάλλου και η ίδια η Αρετή στο απολογητικό υπόμνημα, που είχε καταθέσει στον ανακριτή, είχε αποδώσει στη Βίκυ Σταμάτη το γεγονός ότι στερήθηκε την καθημερινή επαφή μαζί του, ενώ ανέφερε ότι «συνειδητά δεν παρευρέθην στον δεύτερο γάμο του το έτος 2004, αλλά ούτε και προσκλήθηκα στην βάφτιση του υιού τους με την Βίκυ Σταμάτη, ενώ η παρουσία του ιδίου στις βαπτίσεις των υιών μου ήταν ολιγόλεπτη κατά τη διάρκεια των μυστηρίων».
Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι τις τελευταίες μέρες και κυρίως μετά την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη, που υπέβαλε στον ανακριτή, για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, οι σχέσεις του ζεύγους έχουν ομαλοποιηθεί.
Στην αίτησή της, που βασίζεται σε προϋπάρχουσα ψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία επισημαίνει ότι η απομάκρυνση από το παιδί της της έχει επιβαρύνει την ψυχική της κατάσταση, η κ. Σταμάτη ζητάει να εξεταστεί από ψυχίατρο, ισχυριζόμενη ότι πάσχει από «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η οποία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες και πολύ πιο επικίνδυνες συμπεριφορές κατά της ζωής της».


Ονόματα πολιτικών θα δώσει ο Τσοχατζόπουλος;
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου πιθανολογείται ότι θα προκαλέσει η επικείμενη κλήση του πρώην υπουργού σε συμπληρωματική απολογία, καθώς υπάρχει έντονη σκέψη από πλευράς του ενώπιον του ανακριτή να προχωρήσει σε σημαντικές αποκαλύψεις για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως συνδέονται με το «μαύρο πολιτικό χρήμα» που δόθηκε για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR M1 και των υποβρυχίων.
Ο πρώην υπουργός, που βρίσκεται στον Κορυδαλλό από τον περασμένο Απρίλιο, αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία από τον ειδικό ανακριτή Θ. Μαλλή μέσα στον Ιούλιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ογκωδέστατου υλικού της δικογραφίας που προέκυψε από τα ευρήματα του ημερολογίου του και των σημειώσεων του ογκωδέστατου αρχείου του, αλλά και από στοιχεία τα οποία ήταν καλά φυλαγμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητούς σκληρούς δίσκους και αποκάλυψαν ροή πολιτικού χρήματος στο εξωτερικό μέχρι και τα τέλη του 2010.
Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, ο οποίος σημείωνε αναλυτικά σκέψεις και κινήσεις του που -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- συνδέονται άμεσα με την υπόθεση για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μελετάει το ενδεχόμενο να δώσει στοιχεία στον ανακριτή, τα οποία θα οδηγήσουν τις Αρχές και σε άλλα πρόσωπα πέραν των ήδη συγκατηγορουμένων του. Ο ίδιος είχε δηλώσει πρόσφατα: " Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες. Δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Ολα στο φως"!

No comments: