Saturday, July 21, 2012


Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας

Η δημογραφικά γηράσκουσα Ελλάδα έχει γίνει πια απωθητική, φόβητρο για ημεδαπούς και αλλοδαπούς

Στέλιος Ν. Κάνδιας
08/07/2012 | 19:45
Τελευταία Ενημέρωση 
19:45 08/07/2012
Η Ντανιέλα είναι μετανάστρια από τη Ρουμανία. Σκέφτεται να εγκαταλείψει ύστερα από 20 χρόνια την Ελλάδα μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο, παρότι ο καρπός του έρωτά τους Στέφανος γεννήθηκε στη χώρα μας, με το σκεπτικό ότι στη γενέθλια πόλη της, το Ιάσιο, δημιουργούνται πια νέες θέσεις εργασίας.

Το δρόμο της επιστροφής στη Ρουμανία ακολούθησε προ αρκετών μηνών και ο συμπατριώτης της Χρήστος, μαζί με τη σύζυγό του και το νεογέννητο παιδί τους. Ο Χρήστος εργαζόταν στο εστιατόριο του ΣΚΑΪ και ήταν δυσαρεστημένος με την κατάσταση στη χώρα μας. Αν περίμενε, θα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα.

Ο Βασίλης από την Αλβανία επίσης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του. Πολλά χρόνια στη χώρα μας, διστάζει να την αφήσει επειδή έχει δυο παιδιά γεννημένα στην Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι η οικοδομή (πάλαι ποτέ ένας από τους περίφημους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας) στη χώρα μας “έχει πεθάνει”.

Συμπέρασμα; η κρίση χρέους φαίνεται ότι κάνει πολύ αποτελεσματικότερη “δουλειά” από τους ξυλοδαρμούς αλλοδαπών από "γνωστούς - άγνωστους", εκδιώκοντας χιλιάδες μετανάστες ετησίως, καίτοι οι παραπάνω τρεις ανήκουν στην “καυκάσια φυλή” και είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οπότε συνιστούν συγκριτικά “απειλή” χαμηλότερου κινδύνου για το μέλλον της ελληνικής φυλής...

Ντανιέλα, Χρήστος, Βασίλης· τρία διαφορετικά πρόσωπα, τρεις διαφορετικές -ξένες σε εμάς- ιστορίες "ξένων" που όμως όλες τις ενώνει ο ίδιος αδύναμος κρίκος. Η Ελλάδα, που από χώρα προσέλκυσης μεταναστών και “το ισχυρότερο κράτος των Βαλκανίων” (κατά Μπιλ Κλίντον) γνωρίζει πρωτόγνωρη αφαίμαξη σε εργατικό, αλλά και σε επιστημονικό δυναμικό (αν σκεφτεί κανείς και τα Ελληνόπουλα που φεύγουν). Η δημογραφικά γηράσκουσα Ελλάδα δεν παράγει πια τίποτε, μήτε καταναλώνει, γι΄ αυτό και δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Έχει γίνει πια απωθητική, φόβητρο για ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Η Ελλάδα πτωχεύει καθημερινά, καθώς η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών (ακόμη και των παρανόμων) είναι έντιμοι άνθρωποι που εισέφεραν πρόσθετο οικονομικό και πολιτισμικό πλούτο σε δουλειές που λίγοι συμπατριώτες μας ήθελαν να κάνουν.

Όλα βαίνουν καλώς. Φεύγουν οι νόμιμοι μετανάστες, φεύγουν οι παράνομοι μετανάστες, φεύγει και ο “ανθός” της ελληνικής νεολαίας, καθώς οι ταπεινές και σκληρές δουλειές που έκαναν οι μετανάστες είναι πολύ λίγες (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για τα παιδιά με τα βαριά βιογραφικά που ζητούν κάτι καλύτερο. Μένει ο δηλητηριώδης εκφασισμός του δημόσιου βίου, και η αναζήτηση νέων εσωτερικών εχθρών· δόξα τω Θεώ, “άλλοι” σε σεξουαλικές προτιμήσεις, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Το μεταναστευτικό μπορεί, ώς ένα βαθμό, να επιλυθεί. Όμως συνεχίζεται η πολύπλευρη πτώχευση του τόπου. Όλα βαίνουν καλώς· εναντίον μας.                                            skai gr

No comments: