Monday, September 2, 2013

Αρβελέρ: Η Χρυσή Αυγή σηματοδοτεί ...........

ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΙΛΗΣΕ Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

Αρβελέρ: Η Χρυσή Αυγή σηματοδοτεί την πτώση του ελληνικού πολιτισμού

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε σήμερα η διεθνούς φήμης βυζαντινολόγος, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, μιλώντας τόσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Στέλιο Σταυρίδη, τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και τον Θεόδωρο Πάγκαλο ενώ αναφερόμενη στην Χρυσή Αυγή είπε ότι σηματοδοτεί την πτώση του ελληνικού πολιτισμού.

Αρβελέρ: Η Χρυσή Αυγή σηματοδοτεί την πτώση του ελληνικού πολιτισμού
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Γιάφκα» του Σπύρου Χαριτάτου, η κυρία Αρβελέρ μιλώντας για τον Στέλιο Σταυρίδη, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι θέμα βλακείας. Ήταν φίλος με αυτούς με τους οποίους έκανε τη σύμβαση; Αν ήταν, είναι κακό». Αναφερόμενη στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη είπε χαρακτηριστικά: «θέλετε να μιλήσουμε περί βλακείας με δεύτερο παράδειγμα; Υπουργώ σημαίνει υπηρετώ».

Από τα πυρά της κυρίας Αρβελέρ δεν γλίτωσε εμμέσως ούτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος: «Δεν τα φάγαμε όλοι όπως είπε κάποιος, αλλά νομίζω ότι πραγματικά φταίμε όλοι ως μέλη μιας κοινωνίας. Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, φταίμε όλοι, δεν τα φάγαμε όλοι αλλά φταίμε όλοι». Όσον αφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, θεωρεί αστείο το ενδεχόμενο να τα έχει κάνει όλα μόνος του, λέγοντας: «Μόνος του τα έχει κάνει ο Τσοχατζόπουλος; Είναι αστεία πράγματα».

Η κυρία Αρβελέρ σχολίασε επίσης το κόμμα της Χρυσής αυγής, λέγοντας πως «η ΧΑ για μένα είναι η πτώση του κάθε ελληνικού πολιτισμού», ενώ στάθηκε και στο γεγονός της μετανάστευσης των νέων προκειμένου να σπουδάσουν στο εξωτερικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί να μη φύγει ένας νέος; Εδώ μένεις με το ένδοξο παρελθόν και νομίζεις ότι θα σου λύσει τα προβλήματα. Οι νέοι πρέπει να αποφασίσουν ποια είναι η δική τους η ζωή κι όχι αυτή που θέλουν οι άλλοι. Το παρελθόν το επιστρατεύουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον».
Τέλος, η γνωστή βυζαντινολόγος αναφέρθηκε και στον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη και τις φωτογραφίες της σορού που δημοσιεύθηκαν από μερίδα των ΜΜΕ, σημειώνοντας: «Εκείνος που φταίει, είναι αυτός που έδωσε τη φωτογραφία. Από πίσω υπάρχει το αν κάποιος τον πλήρωσε για να το κάνει,γιατί κλπ.».

No comments: