Friday, September 27, 2013

Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι το άλλοθι για τον Φασισμό

Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι το άλλοθι για τον Φασισμό

Share
Πολλές φορές διαβάζουμε εδώ στο antinews σχόλια οργής κάτω από κείμενα που γράφουμε για τη Χρυσή Αυγή. Άλλος μας επιτίθεται γιατί γράφουμε για ναζιστικό μόρφωμα. Άλλος μας λέει ότι για όλα φταίει το μνημόνιο και καλά κάνει η Χρυσή Αυγή και επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα.
Άλλος πάλι μας λέει ότι είναι αιματοβαμμένα τα χέρια εκείνων που ψήφιζαν του αριστερούς… κατσαπλιάδες και τον Κουφοντίνα κι εν πάση περιπτώσει άλλοι έχουν το αίμα αυτών που αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια στα δικά τους χέρια.
Κάθε άποψη είναι σεβαστή, όμως, οφείλουμε να γράψουμε για άλλη μια αφορά για τα αυτονόητα που κανονικά θα έπρεπε να τα καταλαβαίνει κάθε ενήλικας πολίτης αυτής της χώρας. Ας σας βοηθήσουμε λοιπόν να καταλάβετε ότι ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή ούτε το σύστημα τιμωρείτε, ούτε τον Σαμαρά καταψηφίζετε κι ούτε φυσικά θα συμβάλλετε στο να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει να πάνε.
Αντιθέτως, όποιος στηρίζει τη Χρυσή Αυγή και δεν είναι παραπλανημένος, το μόνο που κάνει είναι να βάζει και τη δική του υπογραφή σε μια εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση. Είναι ακριβώς το ίδιο αν στη Βουλή υπήρχε ένα κόμμα που το έλεγαν «17 Νοέμβρη» και είχε αρχηγό τον Κουφοντίνα ή τον Ξηρό. Θα το ψηφίζατε αγαπητοί; Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε διαβάστε την έκθεση – κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη που δημοσιεύτηκε χθες. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν:
- Ενώ μέχρι τις εκλογές του Μαϊου του 2012 είχαν καταγραφεί μόλις 3 περιστατικά που ενέπλεκαν τη Χρυσή Αυγή, τα περιστατικά εκτινάχθηκαν στα 56 από τις εκλογές και μέχρι τα τέλη του 2012.
- Συνολικά στην έκθεση καταγράφονται 281 καταγγελίες για το διάστημα Ιανουαρίου 2012-Απριλίου 2013. Σε 135 από τα περιστατικά καταγράφηκε ο τραυματισμός συνολικά 400 ατόμων και η δολοφονία τεσσάρων. Μπορείτε να το αντιληφθείτε; Τεσσάρων ανθρώπινων ζωών. Ή μήπως δε βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τον αλλοδαπό με τον Ελληνα Παύλο Φύσσα;
- Τα 3/4 των καταγγελιών αφορούν την Αττική. Περισσότερες από 30 είναι οι επιθέσεις στα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα πρώτες έρχονται η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και η Αιτωλοακαρνανία.
- Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι δράστες ήταν Έλληνες μέχρι 40 ετών, δρούσαν σε ομάδες και χτυπούσαν κυρίως τη νύχτα χρησιμοποιώντας κλομπ, ρόπαλα και σιδηρογροθιές. Μιλάμε δηλαδή για κανονικά τάγματα εφόδου, μια πολιτοφυλακή που βγαίνει τα βράδια, σαν θρασίμια που είναι, και μαχαιρώνει αδύναμους ή παίζει μπάλα με τα κεφάλια Πακιστανών. Αυτούς λοιπόν τους αποθεώνετε και τους ψηφίζετε; Και βάζετε στην ίδια ζυγαριά τις δολοφονίες με την οικονομική κρίση;
Μια τρομοκρατική οργάνωση είναι λοιπόν και η Χρυσή Αυγή που κάποιοι την έβαλαν και στην ελληνική Βουλή την οποία ευτέλισαν και ασέλγησαν πάνω της. Ποια η διαφορά με τους δολοφόνους της «17Ν» ή με τους μπράβους της νύχτας που σκοτώνουν για την προστασία;
Ασφαλώς και υπήρξαν χιλιάδες πολίτες που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή θέλοντας να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα. Αν δείτε την πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco θα διαπιστώσετε ότι απ’ όσους ψήφισαν Χ.Α. σχεδόν 3 στους 10 το έκαναν ως αντίδραση στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Βεβαίως, υπήρξαν και πολλοί άλλοι που ψήφισαν πιστεύοντας ότι έτσι θα κυκλοφορούν ελεύθεροι τα βράδια, ότι θα παίρνουν οι γιαγιάδες τις συντάξεις τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, ότι θα… ξεβρομίσει ο τόπος από τους λαθρομετανάστες. Ο καθένας για το δικό του λόγο. Όμως δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίζουν εγκληματίες, άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, ψυχάκηδες, μπράβους, υποστηρικτές του νεοναζισμού, ειδωλολάτρες και κυρίως ανεγκέφαλους.
Και μια τελευταία παρατήρηση. Είναι δικαίωμα στον καθένα να έχει την άποψή του, να ψηφίζει όπως θέλει, να τιμωρεί όσους θέλει. Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποθεώνει το έγκλημα, και κυρίως το πολιτικό έγκλημα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είτε ο νεκρός είναι ο Φύσσας, είτε οι τρεις της Μαρφίν, μια μάνα τους κλαίει όλους και οι δολοφόνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Τέλος, ένα έχουμε να πούμε στους όψιμους… Χρυσαυγίτες που τολμούν να μιλάνε έπειτα απ’ όσα έχουν γίνει κι έχουν αποκαλυφθεί. Ότι τον φασισμό τον τρέφει η αμορφωσιά, η έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας.
Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι απλά το άλλοθι στους αμόρφωτους να ντυθούν Χρυσαυγίτες.
Αριστερός Ψάλτης 
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.  ANTINEWS

No comments: