Monday, September 23, 2013

ερευνα για πιθανή υπαρξη...........................

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΑΡΞΗ «ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ

Καρατόμηση δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ για αδράνεια στη χρυσαυγίτικη βία

Τις παραιτήσεις δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ -του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Απόστολου Κασκάνη- είχε ως αποτέλεσμα η αδράνεια στην αντιμετώπιση περιστατικών χρυσαυγίτικης βίας. Οι παραιτήσεις των δύο αξιωματικών υπεβλήθησαν και έγιναν δεκτές από τους πολιτικούς τους και υπηρεσιακούς προϊσταμένους ταυτόχρονα με την εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛΑΣ που έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο Σώμα έχουν παρεισφρύσει ακροδεξιά «σταγονίδια».

Καρατόμηση δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ για αδράνεια στη χρυσαυγίτικη βία
Την έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και επίσημα αναφέρεται ότι «θα ερευνηθεί τυχόν συμμετοχή αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις».
Η έρευνα πάντως, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για διεξαχθεί για τυχόν διασύνδεση αστυνομικών με τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Σε αυτή την κατεύθυνση θ΄ ανοίξουν και παλαιότεροι φάκελοι με καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών για υποθέσεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, με την ελπίδα να υπάρξουν μάρτυρες οι οποίοι, πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ίσως να μην φοβούνται να καταθέσουν.
Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται:
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.
Καρατόμηση δύο αξιωματικών της ΕΛΑΣ για αδράνεια στη χρυσαυγίτικη βία

Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Το περιστατικό της Χαλκίδας
Στη Χαλκίδα, η αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής σε τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές ύστερα από καταγγελία ότι έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχαν άτομα που έφεραν ρόπαλα, κοντάρια και άλλα όπλα.
Σύμφωνα με την εκδοχή που δίνουν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, η «φρουρά» βρισκόταν στο σημείο γιατί σε εξέλιξη βρισκόταν αντιφασιστικό συλλαλητήριο και εκείνοι περιφρουρούσαν το κτίριο. Αμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα ηλικίας 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων, πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα κοντάρια με σημαίες και χωρίς, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη.
Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνάντησαν την αντίσταση των μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν ακόμη επτά άτομα, για τα οποία εξετάζεται η συμμετοχή και εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και άλλοι, που ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.
Ακολούθησε έρευνα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.  ΕΘΝΟΣ

No comments: