Monday, September 2, 2013

κίνδυνο εξαπλωσης......................................


Κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου βλέπει το Βατικανό σε περίπτωση επέμβασης στην Συρία

Ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου σε διεθνή κλίμακα επεσήμανε το Βατικανό σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.





Διαφημίσεις GooglePorter Airlines Big SaleBook By Sept 3 To Save Free Food & Drinks & No Middle Seatwww.flyporter.comFreight Logistics CoursesTake Freight Management Courses Join the Transport Industry Todaywww.AutoTrainingCentre.com/Freight
Τον κίνδυνο ο πόλεμος να επεκταθεί και να προσλάβει διεθνή ή ακόμα και παγκόσμιο χαρακτήρα σε περίπτωση δυτικής στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία επισήμανε ο γραμματέας του Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη του Ποντίφικα —του υπουργείου Δικαιοσύνης του Βατικανού—, ο επίσκοπος Μάριο Τόζο.

«Η επίλυση των προβλημάτων της Συρίας δεν μπορεί να προκύψει από τις ένοπλες επιχειρήσεις. Η βία δεν θα μειωνόταν. Αντιθέτως, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεσπάσει μεγαλύτερη βία και να επεκταθεί σε άλλες χώρες», τόνισε ο επίσκοπος Τόζο.

«Η σύγκρουση στην Συρία έχει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξέλιξή της σε πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων», σύμφωνα με τον ίδιο.

Χθες, ο πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε την ανάγκη να προαχθούν από την διεθνή κοινότητα ο διάλογος και η διαπραγμάτευση.

Σε μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συνόψισε: «Ποτέ πια πόλεμος!»


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/240985/kinduno-exaplosis-tou-polemou-vlepei-to-vatikano-se-periptosi-epemvasi-stin-suria/#ixzz2dleabDhm
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments: