Saturday, September 21, 2013

Η Χρυσή Αυγή άρχισε να …φοβάται!

Η Χρυσή Αυγή άρχισε να …φοβάται!

Share
Και ξαφνικά, η Χρυσή Αυγή «λούφαξε». Δύο λάθη μέσα σε μία εβδομάδα ήταν αρκετά για να κοπεί ο τσαμπουκάς και ο αέρας της… υπεροχής των Χρυσαυγιτών.
Και τα δύο λάθη έγιναν την ώρα που ορισμένοι γραφικοί πίστευαν ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Μιχαλολιάκου και του ναζιστικού μορφώματος την… σωτηρία της πατρίδας. Από τα μνημόνια, τα μέτρα, τη φτώχεια, τους κακούς πολιτικούς, τους μετανάστες. Εκεί η Χρυσή Αυγή φάρμακον δια πάσαν νόσον και πάσαν μα…
Το πρώτο λάθος ήταν ότι οι ψευτοτσαμπουκάδες παχύδερμοι επιτέθηκαν σε απλούς πολίτες στον Μελιγαλά. Και μάλιστα σε γέρους ανθρώπους, συγγενείς θυμάτων του Εμφυλίου. Δεν ήταν ούτε λαθρομετανάστες, ούτε μικροπωλητές, ούτε κάποιοι περιθωριακοί ακροαριστεροί. Ήταν σάρκα της σάρκας της ελληνικής κοινωνίας. Πλέον δεν έκαναν τα γνωστά χρυσαυγίτικα σόου στις Θερμοπύλες ή στα καλοκαιρινά κάμπινγκ που μιμούνταν του Σπαρτιάτες. Το λάθος τους ήταν που προκάλεσαν μια μεγάλη μερίδα του λαού που υποστηρίζει παραδοσιακά τη δεξιά.
Το δεύτερο λάθος ήταν η δολοφονία στο Κερατσίνι. Που πιθανότατα ως βασική αιτία του φονικού να είναι η διαταγή του Αρχηγού και των πρωτοπαλίκαρών του για επικράτηση παντού, ειδικά στις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά. Εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια και την ανεργία τα λούμπεν μέλη της Χρυσής Αυγής θέλησαν να επικρατήσουν στα λούμπεν στοιχεία των περιοχών εκείνων.
Η πρώτη σύγκρουση έγινε την περασμένη Πέμπτη με την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ. Ήταν φανερό ότι η «περιοχή ήταν δική τους» ή έτσι πίστευαν. Εξ’ ου και οι άμεσες εντολές στο πρωτοπαλίκαρο Γιώργο Ρουπακιά να σπεύσει και να «κανονίσει» όσους τόλμησαν να σηκώσουν φωνή στην «ελεγχόμενη» Αμφιάλη.
Τώρα, τα στοιχεία που αποκαλύπτονται κάνουν την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να τρέμει. Κατ’ αρχάς ο δολοφόνος ήταν αρχιμπράβος της περιοχής. Πληρωνόταν από το κόμμα, κι αυτός και η γυναίκα και η αδερφή του. Είχε συγγενή τον υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης όπως επίσης και φωτογραφιζόταν υπερήφανος με χρυσαυγίτες βουλευτές ή στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις και τη διανομή τροφίμων.
Ο ίδιος ο Ρουπακιάς συμμετείχε και στη συγκέντρωση που έγινε στην Πηγάδα και που οδήγησε στα επεισόδια. Επομένως, καταρρέει ο ισχυρισμός του ότι είχε… χαλαρή σχέση με την οργάνωση.
Όμως, η Χρυσή Αυγή τρέμει διότι με τη δολοφονία άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μπορεί να βγάλει… λαγούς. Ίσως και τη Δευτέρα να ξέρουμε ποιοι πήραν τηλέφωνο και ποιοι έστειλαν μήνυμα στο δολοφόνο πριν πάει να «καθαρίσει». Επίσης, και ποιους πήρε ο Ρουπακιάς αλλά και ποιοι συνεννοήθηκαν μεταξύ τους. Αν επιβεβαιωθούν κάποιες πληροφορίες ότι στην επικοινωνία όπου δίνονται εντολές για να χτυπήσουν στην Αμφιάλη, εμπλέκονται υψηλά στελέχη, τότε τα γεγονότα ανατρέπονται άρδην. Η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας περιμένει όσους έδωσαν την εντολή για το καρτέρι θανάτου. Και η Χρυσή Αυγή μπορεί να χαρακτηριστεί πιο εύκολα ως εγκληματική οργάνωση.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι ενδιαφέρουσες διότι θα δούμε και πώς θα ξετυλιχτεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να χτυπηθεί επιτέλους στη ρίζα το κακό. Ποιοι θα πάρουν μέρος στο συνταγματικό μέτωπο και ποιοι θα επιλέξουν την απομόνωση. Ο Αντ. Σαμαράς το είπε ξεκάθαρα στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν είναι η ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και αντιπαραθέσεις. Είναι ώρα ευθύνης για να σωθεί η χώρα. Δε μας φτάνει που έχουμε την οικονομική κρίση ώρα είναι να διαλυθεί και η κοινωνική συνοχή.
Η δολοφονία και η έκταση που πήρε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης σίγουρα κάνει κακό στην εικόνα της χώρας. Όμως, από την άλλη δείχνει στους δανειστές ότι δεν πάει άλλο κι ότι αν δε θέλουν να δουν την Ελλάδα σε εμφύλιο σπαραγμό θα πρέπει να σταματήσουν την πίεση.
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.    ANTINEWS

No comments: