Sunday, August 24, 2014

Απελευθερώθηκε Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στην Τουρκία

Απελευθερώθηκε Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στην Τουρκία

Σε ανθρώπους του ΟΗΕ στη Συρία παραδόθηκε ο Πίτερ Τέο Κέρτις, σχεδόν δύο χρόνια μετά την απαγωγή του στην Αττάλεια της Τουρκίας και ενώ προσπαθούσε να περάσει στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις του Ασαντ.

Απελευθερώθηκε Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στην Τουρκία
Στις 30 Ιουνίου είχε δοθεί στη δημοσιότητα με τον Κέρτις να καθησυχάζει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Al Jazeera, η απελευθέρωση του δημοσιογράφου από την Βοστόνη επετεύχθη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και στον απόηχο της εκτέλεσης του Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσημη επιβεβαίωση διά στόματος Κέρι
Ένας αμερικανός δημοσιογράφος που αγνοείτο από το 2012 αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, λίγο αφότου το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως το κράτος του Αραβικού Κόλπου κατέβαλε προσπάθειες για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του.
Ο Κέρι ανέφερε σε μία δήλωση με την οποία ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Τέο Κέρτις πως οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν "κάθε διπλωματικό και στρατιωτικό εργαλείο και κάθε εργαλείο των υπηρεσιών πληροφοριών" που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση και άλλων Αμερικανών που κρατούνται όμηροι στη Συρία.  ethnos

No comments: