Friday, August 8, 2014

Tρόμος στο Ιράκ από το γιγάντιο φράγμα που ελέγχουν οι τζιχαντιστές

Tρόμος στο Ιράκ από το γιγάντιο φράγμα που ελέγχουν οι τζιχαντιστές

Οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες στις ιρακινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Τίγρη ποταμό, αλλά και να διακόψουν την παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας

Τρόμος στο Ιράκ από το γιγάντιο φράγμα που ελέγχουν οι τζιχαντιστές
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν μια μεγάλη επίθεση εναντίον των Κούρδων και αποτελούν απειλή για την ύπαρξη της εθνοτικής αυτής ομάδας, προειδοποίησε σήμερα ένας υψηλόβαθμος ιρακινός αξιωματούχος.
«Το Ισλαμικό Κράτος κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις του στο Ιράκ και στη Συρία για να έρθουν και να πολεμήσουν τους πεσμεργκά. Η μάχη αυτή είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο Χοσιάρ Ζεμπάρι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Από την πλευρά του ο Φουάντ Χουσέιν, επιτελάρχης του Μασούντ Μπαρζανί προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο του Ιράκ, κατά την τελευταία του επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Ο έλεγχος του φράγματος της Μοσούλης σημαίνει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες πλημμύρες στις ιρακινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Τίγρη ποταμό, αλλά και να διακόψουν την παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο μεταξύ ο ριζοσπάστης ηγέτης των σιιτών Μοκτάντα αλ Σαντρ δήλωσε σήμερα ότι οι ισλαμιστές ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Βαγδάτη, ενώ δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει τους άνδρες του για να υπερασπιστούν την ιρακινή πρωτεύουσα.
«Υπάρχουν τρομοκρατικές ομάδες που έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για μια επίθεση εναντίον της Βαγδάτης», ανέφερε ο Σαντρ σε ανακοίνωσή του.
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πόλη, να προσφέρουμε ενισχύσεις στις δυνάμεις ασφαλείας και να εργαστούμε σε συνεργασία με τις αρχές για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο», συνέχισε ο ίδιος.
Ο Σαντρ είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου τη δημιουργία των Σαράγια αλ Σάλαμ (των ταξιαρχιών της ειρήνης) για την υπεράσπιση των θρησκευτικών τοποθεσιών του Ιράκ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments: