Monday, August 25, 2014

«Λύση του Κυπριακού θέλει ο Ερντογάν»

«Λύση του Κυπριακού θέλει ο Ερντογάν»
25/08/2014
Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού είναι ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ν. Αναστασιάδη.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αλήθεια» ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, υποστήριξε ότι «φίλοι που ενδιαφέρονται για λύση του Κυπριακού και οι οποίοι έχουν συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν διαμηνύσει στη Λευκωσία ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας είναι αποφασισμένος να συμβάλει στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης».
Όπως διευκρίνισε ο Κύπριος πρόεδρος αναμένει να ακούσει από τον κ. Ερντογάν τις θέσεις που θα διατυπώσει κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα την 1η Σεπτεμβρίου.
«Εάν η επίσκεψη συνοδεύεται με δηλώσεις περί δημιουργίας δύο κρατών, ή συνεργασίας δύο κρατών δεν είναι το μήνυμα που αναμένουν οι ξένοι και εμείς», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Όπως υποστήριξε πρέπει  να γίνουν τέτοιες τοποθετήσεις, που να δημιουργούν βάσιμα την ελπίδα ότι επιτέλους εννοεί αυτά που διαμηνύει, ότι δηλαδή επιθυμεί λύση του Κυπριακού προβλήματος σύντομα.
Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για λύση του Κυπριακού.elzoni.gr

No comments: